Close
Zoete aardappel brownies van About Food | Loaded with veggies!

Zoete aardappel brownies van About Food | Loaded with veggies!

Vandaag deelt het duo Anne & Marit hun recept voor zoete aardappel brownies! Deze meiden zijn naast mede-studenten ook BFF’s en roomies en zijn, je raad het al, dol op eten!

Anne & Marit van About Food

Hoewel het lijkt alsof we elkaar al eeuwen kennen, hebben we elkaar pas zes jaar geleden ontmoet tijdens de introductieweek van onze bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek in Groningen. Met “Ik hou echt van je wenkbrauwen” als openingszin was dit het begin van een onbreekbare vriendschap. Naarmate de dagen verstreken en we aan hetzelfde project werden toegewezen, ontdekten we dat we veel gemeen hadden: we praten maar over 1 ding (ETEN!), houden van muziek en we kregen altijd dezelfde cijfers. Het was zo bedoeld en dus gingen we op zoek naar een plek waar we samen konden wonen. Toen we eenmaal een leuk studentenhuis hadden gevonden, begonnen we samen te koken en onze recepten online te delen, About Food was geboren! We wilden recepten delen die innovatief en gezond zijn, zonder prijzig en tijdrovend te zijn. Ons motto is “Life is great, because it is all About Food!”, wat het belang van koken als een leuke activiteit illustreert, en was de inspiratie achter de naam van ons Instagram-account, @Aboutfood_ma.

Hoewel we apart zochten naar een masteropleiding, is het niet verwonderlijk dat we allebei vielen voor de master Health Food Innovation Management. Tijdens deze master hebben wij veel extra kennis opgedaan over de impact van voeding op het menselijke lichaam en hoe je hiervoor de juiste producten kunt ontwikkelen, gaaf toch? Aan de hand van onze kennis willen wij mensen inspireren en laten zien dat gezond eten lekker, makkelijk en goedkoop kan!

Leaving note: “Een gezonde levensstijl is geen dieet. Neem het stap voor stap, en geef jezelf niet de schuld als je iets ongezonds eet”. Het leven is immers bedoeld om van te genieten!

Loaded with veggies!

Brownie met groenten? UGH, hoe kan dat lekker zijn? Nou, we kunnen je beloven dat je niets zult proeven! De aardappelen geven de brownies een geweldige textuur en je zult niet eens het gevoel hebben dat er zoete aardappel is toegevoegd. Eigenlijk is het op deze manier zo gemakkelijk om groenten toe te voegen aan bakrecepten om je groenteconsumptie te verhogen. Eén stukje brownie bevat dan ook al 50 gram groente! Hoe fijn is dat? Het is lekker, voedzaam en klaar voor je het weet. Zorg er dus voor dat je genoeg ingrediënten in huis hebt, zodat je direct een tweede partij kunt maken!

zoete aardappel brownies About Food Anna en Marit

Ingrediënten voor 8 stukken zoete aardappel brownie:

  • 400 g zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 100 g volkorenmeel
  • 5 el cacaopoeder
  • 2 el pure chococlate chips
  • Een druppel vanille-aroma
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • Optioneel: 2 eetlepels honing

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak de zoete aardappelen schoon en snijd ze in kleine stukjes (je kunt de schil houden als je wilt). Kook de aardappelen ongeveer 15 – 20 minuten, tot ze zacht zijn. Pureer de aardappelen en zet ze opzij zodat ze kunnen afkoelen.

Meng het volkorenmeel met de bakpoeder, cacaopoeder en zout in een kom met een garde. Voeg de eieren en het vanille-aroma toe en klop het samen. Voeg nu ook de zoete aardappelen toe en meng alles door elkaar.

Voeg als laatste de chocoladesnippers toe en roer dit door het mengsel. Doe bakpapier in een brownie of cakevorm. Dit moet ongeveer 35 minuten in de oven, maar hou het goed in de gaten. De brownies kunnen van binnenuit nog wat vochtig zijn. Laat ze een beetje afkoelen voor het opdienen.

Optioneel: voeg frambozen, bosbessen of kokos toe voor een extra smaakbeleving!

Ben je benieuwd naar de voedingswaarden van deze brownies? Klik dan hier.

Enjoy! 😀

Ga jij de zoete aardappel brownies maken? Tag ons dan in je foto en vergeet niet de hashtag #loadedwithveggiesHFM te gebruiken!

zoete aardappel brownies About Food

Geef een reactie