Close
Zoete aardappel tomatensoep met sticky tofu topping

Zoete aardappel tomatensoep met sticky tofu topping

Deze zoete aardappel tomatensoep met sticky tofu topping bevat 3 van mijn favoriete ingrediënten. Zoete aardappel, tomaat én tofu!

Ik was al dol op soep maar sinds ik een blender heb die soep kan maken is het nóg gemakkelijker! Want zeg nou zelf, alles wat het leven een beetje makkelijker maakt is een luxe toch?!

Deze zoete aardappel tomatensoep met sticky tofu topping is heerlijk als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Zoete aardappel tomatensoep met sticky tofu topping

Voor 3 porties (1,5 liter) heb je nodig:

Voor de topping:

  • Biologische tofu, KoRo in blokjes van 1 cm x 1 cm gesneden
  • ghee of kokosolie
  • ketjap manis
  • sriracha saus
  • sojasaus minder zout

Zo maak je de zoete aardappel tomatensoep met sticky tofu topping:

Doe, behalve de kokosmelk, alle ingrediënten  voor de soep + 1x de hoeveelheid water van het blik tomatenblokjes in de Froothie blender en kies voor de optie ‘smooth soup’. Voeg als de soep klaar is de kokosmelk toe.

Heb je geen Froothie blender die de soep voor je kan maken? Fruit dan de ui en knoflook aan in een pan met wat kokosolie of ghee en voeg daarna de zoete aardappel en kruiden toe. Roerbak dit een minuut of 5 en voeg dan de tomatenblokjes + 1x de hoeveelheid water van het blik tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Kook de soep 15-20 minuten tot de zoete aardappel acht is en pureer dan de soep en voeg de kokosmelk toe.

In de tussentijd bereid je de tofu door deze goudbruin te bakken in een koekenpan met wat kokosolie of ghee. Voeg dan ongeveer een eetlepel ketjap en sojasaus toe en naar smaak sriracha saus. Roerbak nog een paar minuten.

Serveer de soep met de sticky tofu topping en garneer eventueel met wat verse peterselie of koriander en een goede olijfolie.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze zoete aardappel tomatensoep met sticky tofu topping maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Zoete aardappel tomatensoep met sticky tofu topping

In deze blog licht ik een apparaat van Froothie uit en gebruik ik producten van KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen en/of erover te schrijven deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie