Close
Zoete aardappelwafels van Annemiek | Loaded with veggies!

Zoete aardappelwafels van Annemiek | Loaded with veggies!

Vandaag deelt de creatieve Annemiek een heerlijk recept voor zoete aardappelwafels! En je weet, ik ben gek op wafels dus ik ben heel blij met dit lekkere recept. Maar uiteraard stelt Annemiek zich eerst ook even aan je voor!

Annemiek

Hi, ik ben Annemiek en ik ben zo foodie als maar kan. Na mijn opleiding Levensmiddelentechnologie ben ik de innovatie wereld ingedoken. Op het moment ben ik dan ook druk bezig met mijn afstudeerproject voor de opleiding Food Innovation & Design. Naast mijn studie ben ik eigenlijk in de keuken te vinden, met mijn neus in de kookboeken, op de bank waar ik mijn favo Food Youtube videos kijk, of achter de camera, want ik ben verliefd op foodfotografie.

Doe ik dan ook nog wel dingen zonder eten? Soms wel haha. Ik hou van boswandelingen, opkrullen met een goed boek of Netflix, illustreren of opruimen (ja echt!). Al moet ik toegeven dat dat laatst vaak ook wel moet, omdat ik er in al het kook enthousiasme een zooitje van kan maken.

Voor mij gaan eten en delen hand in hand. Ik ben opgegroeid in een grote familie en de eettafel was echt een plek om samen te komen, te eten en de verhalen van de dag te delen. Tegenwoordig woon ik samen met mijn vriend in onze mini jungle in Eindhoven, maar gelukkig heb ik hem de afgelopen 10 jaar ook een beetje aangestoken met mijn liefde voor eten. We staan graag samen in de keuken om nieuwe dingen uit te proberen en gelukkig vindt hij het nooit erg als ik eerst een tijd foto’s sta te maken.

Ik deel mijn liefde voor eten ook met de wereld op mijn Instagram @miek_eats en op mijn website miekeats.com. Naast recepten deel ik hier ook artikelen over de basis van koken (hoe snij je nou een paprika zonder dat al die zaadjes overal komen?!) en wat wetenschappelijkere kennis over de wereld achter eten.

De laatste tijd ben ik wat actiever bezig om groenten te eten op verschillende momenten van de dag. Waar ik eerst altijd alleen boerenkool at door de stamppot, eet ik het nu ook steeds vaker bij mijn ontbijt bijvoorbeeld. Mijn lunch bestaat vaak uit restjes van de avond ervoor die ik dan aanvul met groenten. Voor nieuwe groenten inspiratie kijk ik vaak op Instagram, Pinterest en in kookboeken. De rubriek van Manon is altijd een makkelijke plek om weer nieuwe groenterijke receptjes te vinden en ik vind het superleuk dat ik er nu ook bij mag staan.

Loaded with veggies!

Mijn Loaded with Veggies recept zijn deze heerlijke zoete aardappelwafels. Ik heb ooit een hartige variant gemaakt voor een Chicken & Waffles recept, maar speciaal voor Healthyfoodie Manon heb ik er een ontbijtvariant voor ontwikkeld. Ik ontbijt het liefst met zoete en fruitige dingen, maar soms vergeet ik dat groenten daar ook prima mee gecombineerd kan worden.

Ik hou van een uitgebreid ontbijt en voor ons is een halve portie meer dan genoeg. Ben je nou een kleine ontbijter? Ga er dan uit dat dit recept voor 3 personen is, je krijgt dan nog steeds 100gr groenten binnen per persoon!

aardappelwafels van Annemiek

Ingredienten (voor 2-3 personen)

 • 90 gram volkorenbloem
 • 120 gr havermelk
 • 2 tl bakpoeder
 • 3 eieren
 • 300 gr zoete aardappelpuree
 • Koek & speculaaskruiden
 • optioneel: yoghurt, vers fruit, hennepzaad

Zo maak je de zoete aardappelwafels:

 1. Voeg de bloem, het bakpoeder, de kruiden en het zout toe aan een kom.
 2. Voeg in een grote maatbeker of andere kom de melk, eieren en puree toe en meng goed door.
 3. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Stop met mixen tot het een geheel is, ga niet te lang door!
 4. Verwarm het wafelijzer en vet in met olijfolie.
 5. Bak de wafels goudbruin. Maak af met een dot yoghurt, vers fruit en hennepzaad.

Enjoy! 😀

aardappelwafels van Annemiek

Geef een reactie