Close
Bloemkool Alfredo saus met pasta van Muna | Loaded with veggies!

Bloemkool Alfredo saus met pasta van Muna | Loaded with veggies!

Vandaag deelt de knappe getalenteerde Muna een wel heel erg lekker loaded with veggies recept! Met deze bloemkool Afredo saus met pasta heb je namelijk helemaal niet door dat je een flinke portie veggies binnenkrijgt. Ze houd er zelfs haar kids mee voor de gek. 😉

Muna van Tothemoen.nl

Heej, ik ben Muna van tothemoen.nl ik ben 33 jaar, getrouwd, moeder van 2 jongens en woonachtig in Utrecht. Oorspronkelijk kom ik uit Somalië en woon nu zo’n 25 jaar in Nederland. Ik ben een creatieve self taught cook en dat zie je in meerdere facetten terug. Ik ben echt gek op koken en bakken! Dit is er met de paplepel ingegoten. Thuis werd er vroeger niet echt met een recept gekookt. Mijn moeder, tantes en oma deden alles met een eigen twist. En dat is wat ik nu ook doe. Recepten zo maken dat je er zelf ook je eigen twist aan kan geven. Zie het als een beetje van jezelf en een beetje van tothemoen!

Sinds een jaar of twee deel ik  foto’s en recepten op Instagram. Meestal healthy recepten. Want na 2 zwangerschappen en een liefde voor lekker eten kan je best zeggen dat er heel wat kilo’s bij zijn gekomen. Ik ontdekte Lowcarb eten. Hier haal je je koolhydraten uit groenten. En zo is een liefde voor veggies geboren. Het liefst verwerk ik groente in mijn ontbijt, lunch, snack en avondeten! Ik eet tussen de 500 en 800 gram groente per dag.

Wat als een inspiratiebron begon is nu  mijn bedrijf is geworden. Naast koken, bakken en recepten ontwikkelen heb ik ook een liefde ontwikkeld voor fotografie. Eten mooi en lekker op de foto zetten is soms moeilijker dan je denkt, en daar houd ik van. Lekker friemelen en frutselen met props en het eten totdat het goed op de foto staat.
Op mijn blog laat ik zien dat lekker eten écht niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat je met een paar ingrediënten een lekkere en voedzame maaltijd op tafel kan zetten vol veggies!

Loaded with veggies!

Voor de Loaded with veggie challenge deel ik graag een van mijn favoriete pasta recepten met verstopte groente. Want de jongens denken dan dat ze pasta zonder groente eten. Maar er zit in dit recept tot 250 gram bloemkool per portie verstopt. En je hebt dat niet eens door. Hoe lekker is dat!

Bloemkool Alfredo saus met pasta van Muna

Bloemkool Alfredo saus met pasta

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 medium bloemkool gesneden in roosjes
  • 5 tenen knoflook  (geroosterd)
  • 125 ml bouillon of kookvocht van pasta
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak
  • 200 g (ongekookte) pasta naar keuze
  • verse basilicum, fijngehakt

Zo maak je het:

Verwarm oven voor op 220C

Plaats de knoflook op een bakplaat en rooster in de oven voor 15 minuten. Kook ondertussen de bloemkool roosjes beetgaar in water met wat zout.

Giet het water af en laat de gekookte bloemkool roosjes droog stomen in de vergiet. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.

Doe de bloemkool roosjes, geroosterde knoflook, groente bouillon of koolvocht en Parmezaanse in een keukenmachine en mix het tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Meng de saus met pasta en serveer direct. Garneer met wat extra Parmezaanse kaas en maakt het af met wat basilicum.

Enjoy! 😀

Ga jij de bloemkool Alfredo saus met pasta maken? Tag ons dan in je foto en vergeet niet de hashtag #loadedwithveggiesHFM te gebruiken!

Geef een reactie