Close
Pulled jackfruit taco’s

Pulled jackfruit taco’s

Ik ben gek op jackfruit! Je kunt het heel makkelijk inzetten als vleesvervanger en het recept voor deze pulled jackfruit taco’s lag al een jaar op de planken maar gek genoeg was ik er niet aan toe gekomen om het recept eerder uit te werken.

Ik heb nog heel veel concepten die ik nog niet uitgewerkt heb. Dat komt omdat ik bij lange na niet meer zoveel tijd in mijn blog steek als ik in het begin deed. Niet dat ik het niet leuk vind om met mijn blog bezig te zijn, integendeel zelfs! Maar er gaat stiekem veel tijd zitten in het uitwerken van recepten, foto’s maken, een verhaaltje typen. Soms ben ik gewoon wat inspiratieloos of heb ik geen zin of ben ik gewoon liever even bezig met andere dingen. En dan blijven sommige concepten dus op de planken liggen. Toen ik op zoek was naar een foto kwam ik de foto’s van deze pulled jackfruit taco’s weer tegen en vond ik het toch echt eens tijd om dit recept nu eindelijk eens uit te werken. Want ze zijn ontzettend lekker en het zou zonde zijn als ze niet op de blog kwamen te staan.

pulled jackfruit taco's.

Jackfruit is geen vleesvervanger in de zin dat het vlees vervangt qua voedingswaarden maar wel qua structuur. Het wordt veel gebruikt als plantaardige variant voor pulled chicken of als vleesvervanger voor bijvoorbeeld saté.

Voor 2 personen heb je nodig:

 • 1 blik jonge jackfruit op water (brine), ik koop deze bij de toko
 • 2 tl burrito kruidenmix van Santa Maria
 • 200 gram passata di pomodoro
 • 1 kleine rode ui, grof gehakt
 • cayennepeper
 • ghee of kokosolie
 • tortilla’s

Voor de dressing en toppings:

 • 1 avocado
 • kokosyoghurt
 • sap en rasp van 1 limoen
 • cherry tomaatjes, in plakjes
 • 1 lente ui, in ringetjes gesneden
 • verse koriander

Zo maak je de pulled jackfruit taco’s:

Giet het jackfruit in een vergiet. Spoel het af onder de kraan en laat het goed uitlekken. Trek de stukjes jackfruit met je vingers of met 2 vorken uit elkaar.

Fruit de rode ui aan in wat ghee of kokosolie (vegan opties). Voeg de pulled jackfruit en de kruiden toe en bak dit mee. Voeg de passata toe en laat de saus ongeveer 5 – 10 minuten zachtjes pruttelen.

Snijd de helft van de avocado in plakjes en doe de andere helft samen met een paar eetlepels yoghurt , het limoensap en de helft van de rasp in een blender en mix tot een gladde saus.

Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan. Vul ze met een flinke lepel pulled jackfruit. Garneer de pulled jackfruit taco’s met tomaatjes, lente ui, koriander, de rest van de limoenrasp en de dressing.

Enjoy! 😀

Liefs Manon avocado

Ga jij deze pulled jackfruit taco’s maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag me dus gerust in je foto op Instagram of Facebook of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

pulled jackfruit taco

Geef een reactie