Close
Gezonde Reese’s repen oftewel crunchy met pindakaas gevulde chocolade repen!

Gezonde Reese’s repen oftewel crunchy met pindakaas gevulde chocolade repen!

Je kent ze vast wel, de Reese’s repen. Crunchy chocolade repen gevuld met pindakaas en karamel. Ik at er laatst een met de gedachte aan hoe deze vroeger smaakte maar hij viel me zo onwijs tegen! Het was meer een bom suiker vermomd als chocolade, bah! En dus besloot ik om gezonde Reese’s repen te maken!

Met echte chocolade in plaats van iets wat op chocolade moet lijken en echte pindakaas die naar pinda’s smaakt in plaats van pure suiker. Repen waarvan je suikerspiegel geen giga piek krijgt en vervolgens weer naar beneden crasht maar je een verzadigd gevoel geven zonder schuldgevoel. Dat klinkt toch ook veel lekkerder?

Voor het maken van de repen gebruik ik een handige siliconen bakvorm die bedoeld is voor het maken van langwerpige cakejes of koeken. Ik kocht deze een paar jaar geleden bij Søstrene Grene. Maar je zou ook een muffin vorm kunnen gebruiken, dan krijg je ronde ‘repen’. Voor de smaak maakt het in ieder geval niets uit. In plaats van pinda’s voor een extra crunch gebruikte ik soja crispies cacao omdat ik geen pinda’s in huis had. Je kunt de soja crispies dan ook vervangen voor grof gehakte ongezouten pinda’s als je ze niet in huis hebt of dit liever hebt.

gezonde Reese's repen

Voor 9 repen heb je nodig:

Zo maak je de gezonde Reese’s repen:

Verwarm de pindakaas al roerend in een steelpannetje en voeg de syrup gold toe. Als dit goed gemengd is verdeel je het mengsel over 9 vormpjes en zet de vorm in minstens een 1,5 uur in de vriezer tot de pindakaas goed hard is geworden.

Haal de pindakaas reepjes dan uit hun vorm en smeer er een laagje dadel hazelnoten crème op en druk ze in de soja crispies. Leg de reepjes op een snijplankje met een vel bakpapier erop en zet in ze in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de reepjes uit de koelkast en doop ze in de chocolade en leg ze terug op het bakpapier. Als ze allemaal een laagje chocolade hebben zet je ze weer terug in de koelkast tot de chocolade hard is geworden. Ik had chocolade over en dit goot ik zigzaggend over de reepjes met een lepeltje.

Bewaar de reepjes in de koelkast of vriezer.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze gezonde Reese’s repen maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Probeer ook eens deze peanutbutter chocolate crunchies of deze choco crispies repen.

Gezonde Reese's repen close up

2 thoughts on “Gezonde Reese’s repen oftewel crunchy met pindakaas gevulde chocolade repen!

    1. ben benieuwd wat je ervan vind! Laat je het weten als je ze gemaakt hebt?

Geef een reactie