Close
3-daagse detox van Sapmeesters | Review

3-daagse detox van Sapmeesters | Review

Afgelopen week deed ik de 3-daagse detox van Sapmeesters. In deze review lees je mijn bevindingen, vind je een hele fijne kortingscode én kun je mee doen met een hele toffe win actie!

Sapmeesters

Sapmeesters is opgericht in 2008 door twee ijverige studenten met een goed idee. Een bezorgservice voor verse sappen binnen Amsterdam! Iedere ochtend maakten ze hun verse sappen en leverden deze in een speciaal ontwikkelde verpakking die door de brievenbus paste. In de loop der jaren veranderde er veel. Hun uitgebreide verhaal lees je hier. Ze gingen zich steeds meer verdiepen in gezonde sappen. Sappen met spinazie, bleekselderij, andijvie en zelfs zuurkool. Die laatste doen ze inmiddels alleen nog maar op verzoek. Zo’n zuurkoolsapje is toch best heftig en zit daarom ook standaard niet meer in 1 van de pakketten.

De sappen worden dagelijks vers gemaakt en gekoeld geleverd waardoor de kwaliteit gedurende de gehele kuur wordt gegarandeerd. Voor de sapkuren maken ze sappen die het lichaam reinigen en daarnaast ook goed smaken. Ze gebruiken alleen verse (streek) producten voor de sappen en bewerken deze niet. Dit betekent dat ze niet pasteuriseren en/of conserveringsmiddelen toevoegen.  

3-daagse deto van sapmeesters shots

Pakketten

Sapmeesters bied 3 verschillende sapkuren aan genaamd Gentle (1200 kcal), Advanced (900 kcal) en Deep (800 kcal). En je kunt ook kiezen om een 1-daagse kuur te doen om te proberen. Elke sapkuur kun je 3 of 5 dagen volgen. De sapkuren bestaan naast de shots en detoxsappen ook uit voedingssupplementen die ondersteuning bieden aan de sapkuur. Deze producten ondervangen de negatieve bijeffecten die gepaard kunnen gaan met het volgen van een sapkuur. 

Met de sapkuren van Sapmeesters kun je verantwoord en relatief prettig sapvasten. Echter, omdat je tijdens deze sapkuur gemiddeld maar 800-1200 kcal per dag binnenkrijgt, adviseren ze om deze kuur niet in te plannen als je erg druk bent met werken. Daarnaast is het verstandig intensieve lichaamsbeweging tijdens de kuur te vermijden. Vooral mensen die nog geen ervaring hebben met het volgen van een sapvastkuur word geadviseerd om het tijdens de kuur rustig aan te doen. Bij Sapmeesters zijn ze altijd bereikbaar voor eventuele vragen over jouw specifieke situatie. Houd je in aanloop naar de sapkuur enigzins rekening met je voeding, door o.a. je calorieinname ongeveer twee dagen voor de kuur langzaam af te bouwen. Je kunt hierbij denken aan het vermijden van zware maaltijden en maaltijden met veel verzadigde vetten. Dan ondervindt je het minste last van bijverschijnselen tijdens de sapkuur.

Een compleet overzicht van alle tips vind je terug in de handleiding die je voor aanvang de sapkuur per mail toegestuurd krijgt. Bij de sapkuur zelf vind je dan nog de gebruiksaanwijzing waarin o.a. aangegeven staat wanneer je welke sap drinkt, wanneer je het beste een tussendoortje kunt pakken enz.

3-daagse deto van sapmeesters snacks en supplementen

Mijn ervaring met de 3-daagse detox van Sapmeesters

Ik koos voor de 3-daagse Gentle sapkuur. Deze is het meest uitgebreid en bevat de meeste calorieën per dag, namelijk 1200 kcal per dag. Echter, ik besloot om de tussendoortjes achterwege te laten waardoor het toch een Advanced sapkuur, van 900 kcal per dag, werd. Waarom? Ik heb al veel ervaring met detoxen, de afgelopen 5-6 jaar doe ik elk jaar een detox rond deze tijd van het jaar en snacken voelde toch een beetje als cheaten.

Terwijl ik in voorgaande sapkuren het wel fijn vond om af en toe iets te kauwen te hebben miste ik het deze keer echter niet. De sappen zijn lekker, niet ál te zoet hoewel ze van mij best minder zoet en meer groenten mochten bevatten. Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur. In de ontbijt smoothies zit bijvoorbeeld alleen fruit. Ik start doordeweeks op werkdagen mijn dagen altijd met een groen(t)e smoothie waarin minstens 100 gram groenten zit en dat miste ik deze dagen wel. En ik zag helaas te laat dat je ook voor havermelk kon kiezen i.p.v. sojamelk in de ontbijt smoothies. Als je, net als ik, liever niet te veel soja producten nuttigt dan kun je van te voren in je bestelling aangeven dat je havermelk wilt i.p.v. sojamelk.

dag 2 van de 3-daagse detox van sapmeesters
dag 2 van de 3-daagse detox van Sapmeesters

De soepen waren alle 3 erg lekker en om toch ietwat kauwbaars te hebben strooide ik de haverzemelen en lijnzaad mix die mee geleverd werd over de soepen. De bouillon dronk ik in de avond en vond ik een zeer fijne toevoeging aan de detox.  

Al met al vond ik het een zeer geslaagde detox! Ik overweeg zelfs om volgend jaar eens te kiezen voor 4 of 5 dagen. Ik zou dit dan wel doordeweeks inplannen want de laatste dag van deze kuur viel op vrijdag en dan begin het toch te kriebelen om weer eens iets lekker te kunnen maken. Doordeweeks vind ik het prima om niet na te hoeven denken over wat ik ga eten. Ik ervaar een detox dan ook elke keer weer als een soort van 3-daagse meditatie. Het is dan veel rustiger in mijn hoofd, ik hoef tenslotte niet te koken en met eten bezig te zijn. En mijn darmen zijn ook heerlijk rustig in deze dagen. Alleen al daarom vind ik detoxen fijn! Het voelt naderhand altijd alsof ik een reset knop heb ingedrukt en weer met een frisse blik en frisse zin mijn gezonde leefstijl kan oppakken.

dag 3 van de 3-daagse detox van sapmeesters
dag 3 van de 3-daagse detox van Sapmeesters

Korting!

Ben je enthousiast geworden en wil je een 3-daagse detox van Sapmeesters proberen of één van de andere sapkuren? Met code MANON krijg je maar liefst 10% korting op je bestelling! Je bekijkt de sapkuren hier.

dag 1 van de 3-daagse detox van sapmeesters
dag 1 van de 3-daagse detox van Sapmeesters

Maak kans op een Sapmeesters Gentle 1-daagse sapkuur!

Ik mag één 1-daagse detoxsapkuur weg geven t.w.v. €55. Wat daar allemaal in zit zie je op de foto hierboven. Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Volg mij en Sapmeesters op Facebook en/of Instagram
 2. Laat hieronder op de blog in een reactie weten waarom jij kans wilt maken op deze 1-daagse sapkuur
 3. Laat onder mijn post op Facebook en/of Instagram weten dat je mee doet.

Mee doen kan van maandag 18 mei t/m vrijdag 22 mei 12 uur. Om 13 uur maak ik de winnaar bekend via Stories.

Benieuwd naar mijn ervaringen met de andere detoxen die ik gedaan heb? Je vind ze hier!

3-daagse detox van Sapmeesters

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sapmeesters. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

58 thoughts on “3-daagse detox van Sapmeesters | Review

 1. Heel gaaf! Ik hou er van om te experimenteren met allerlei soorten manieren van vasten. Zo probeer ik IF en nu tijdens de ramadan doe ik wel eens een dagje mee met mijn huisgenoot. Deze sapjes variant van vasten ben ik dus ook erg benieuwd naar! Daarom zou ik dit graag willen winnen

 2. Nooit goed zoiets gedurfd, maar nu ik deze zo zie, zou ik het echt wel een keer willen proberen! Het ziet er super uit. Zal wat lastig worden, want ik moet wel blijven koken voor mijn meisje, maar dat is dan juist weer een uitdaging! Dit gun ik mijn lijf!! En dank voor de fijne review!

 3. Ik wil graag meedoen met deze win actie. Omdat ik zeker vaker wil detoxen maar de prijs is wel flink en dat houdt mij tegen om dit te proberen.
  Stel nou dat het tegenvalt qua smaak?

 4. Jaaa super graag, ik ben dol op sapjes en gebruik ze het liefst elke dag maar helaas niet altijd de tijd om ze te maken ( of geen zin) dit zou dus super zijn!!

 5. Ik drink ook geregeld (groene) smoothies en ben erg benieuwd naar deze sapkuur. Hoop mijn darmen wat meer rust te gunnen (pds)…!!

 6. Ik zou zo graag een keer een detox willen proberen! En zo’n eendaagse detox is het perfecte begin!

  1. Detoxen wil ik heel graag een keer doen maar het lukt me tot nu toe niet om me ertoe te zetten. Met dit pakket zou niets me meer tegen houden!

 7. Ik zou zo graag een keer een detox willen proberen! En zo’n eendaagse detox is het perfecte begin!

 8. Heel erg benieuwd hoe het is om je lichaam te reinigen op deze manier… doe dan ook graag mee

 9. Ik hou van sappen en vasten. Het kan je echt een boooooost geven en cravings de kop indrukken. Zou hem graag willen proberen!!

 10. Eigenlijk heb ik altijd al eens een sapkuur willen doen. Ik hoop tijdens de kuur op het goede pad te komen om een ware weightloss journey (wat gewoon ook echt moet) aan te gaan. De calorieën zijn toch al minder dan die ik nu dagelijks binnen krijg. Ik denk een prima begin!

  1. Ik zou heel graag eens een detox willen proberen. Hopelijk krijg ik dan mijn energie level weer omhoog

 11. Om eens een keer de binnenkant te cleanen en vrij te maken van alle troep! Energieker en fitter worden hoop ik!

 12. Oehhh ja! Ik kan zo’n sapdag kuurtje wel gebruiken! Ben de afgelopen weken veel aan het sporten en goed op mn voeding aan het letten en dan zou zo’n sapdag het echt helemaal afmaken voor mij!

  1. Super leuk actie! Sinds ik vegan ben geworden ben ik érg bewust geworden van gezonde voeding! Deze sapjes kunnen daar nog meer aan bijdrage!
   Ik ben benieuwd!

   1. Ik ben er al een tijdje over aan het nadenken om een detox sapkuur te gaan doen, maar telkens komt het er niet van. Dit is een mooie manier om het uit te proberen en een stimulans om er een langere kuur achteraan te gaan doen.

 13. Wil al vaak een detox proberen maar nog steeds niet gedaan. Hoe mooi zou het zijn om dit te winnen en het eindelijk eens te proberen.

 14. Heerlijk! Ik doe graag mee. Een detox is altijd welkom.. momenteel aan het vasten, zou fijn zijn om hierna te detoxen om het helemaal af te maken! Na een detox voel je je toch altijd beter. + ben supernieuwsgierig naar de speciale shotjes

 15. Lijkt me echt top – heb een drukke baan en eet gezond, maar slaap de laatste tijd slecht, ben minder energiek. Dit lijkt me top om weer een dag op te laden!

 16. Ja ik wil het wel proberen! Voor de Corona crisis zat ik echt in een goede flow! Afvallen, bewegen, gezond bezig zijn… Ja het knopje was echt om! Tijdens de crisis toch teruggevallen in oude gewoontes en dat merkte ik meteen aan mijn lichaam… Gelukkig nu weer in een stijgende lijn qua goed op mezelf letten en ik denk dat zo’n detox daarbij goed gaat helpen! Dus ☺️

  1. Wauw! Ik zou graag meedoen. Waarom? Summerbody, quarantainekilo’s, hou van sapjes!

 17. Yes! Tijd om te resetten. We stoppen weer met snaaien, gaan weer fanatiek sporten, dus dit is wel een extra stimulans. Een schoon lichaam wil je niet vervuilen!

 18. Het lijkt me heerlijk om mijn lichaam te reinigen en een energie boost te krijgen, vooral in deze periode Heel benieuwd wat het met je lichaam doet en hoe het zich na de dag van het sapvasten ontwikkelt.

  Liefs,
  Famke

 19. Een sapkuur staat al lang op mijn verlanglijstje, maar lijkt me erg pittig. Daarom is één dag om mee te beginnen erg fijn. Mijn relatie is net verbroken en na wat dagen van verdriet met wijn en veeeeeeeel chocola zou deze sapkuurdag een perfecte nieuwe gezonde start voor me zijn! Op naar een nieuw gezond, blij en energiek leven!

 20. Net toen ik dacht, misschien toch maar eens een dagje proberen, super fijn dat dat ook kan een ééndaagse, zie ik dat je die mag weggeven. Wil het al heel lang doen, maar m’n bietenallergie houdt het steeds tegen, want bij elke detox zit die wel minimaal 1 keer of zelfs vaker ertussen. Maar ik doe dus graag mee, toch maar eens proberen want het lijkt me echt super fijn en goed om te doen

 21. Een detox is altijd welkom! En ik ben heel benieuwd naar deze producten en naar de smaken. Lijkt me erg tof deze ook eens te proberen!

 22. Een detox is altijd van harte welkom! Ik ben nog niet bekend met deze producten en daardoor erg nieuwsgierig om ze uit te proberen. Lijkt mij dus ontzettend tof als ik dit zou winnen!!

 23. Ik doe héél graag mee! Nu ik vegan sinds januari ben geworden, ben ik ook véél meer bewust van gezonde voeding! De sapjes lijken me daar nog meer aan bij te dragen! ik ben benieuwd!
  Liefs @plantpedagoog

 24. Wat leuk! Ik zou graag kans maken om eens kennis te maken met een sapkuur. Vraag me al heel lang af of het iets voor mij is en of ik mij verzadigd genoeg kan voelen na zo’n dag met sapjes.

 25. Oeeeh, wat een gave winactie! Ik doe heel graag mee. Vooral omdat ik last heb van prikkelbare darmen en ik vaak zoekende ben naar een goede detox kuur hiervoor. En deze lijkt mij, zeker na jouw enthousiaste review, heel goed om eens uit te proberen en in de toekomst wellicht vaker 🙂

 26. Ohhh dit komt als geroepen! Toeval bestaat niet toch?! Ik kan wel meerdere redenen opnoemen waarom ik zou willen winnen, maar vooral om eigenlijk mijn geest meer tot rust te brengen. En nu denk je: een detox js juist voor de reset van je lichaam! Zeker weten maar lichaam en geest zijn zooo met elkaar verbonden. Ik wil lief zijn voor mijn lichaam en gun mijn lichaam deze reset en daarbij gelijk mijn mind. Een dag bewust bezig zijn met lief zijn voor mezelf. Ik zie het al voor me: yoga, meditatie, gezonde sapjes, zonnetje. Ik word er al blij van als ik er aan denk. Ik kan wel wat me-time en extra selflove gebruiken. En na het lezen van jouw ervaring met de lekkere sapjes van Sapmeesters zou deze me-time dag compleet zijn met deze sapjes! Genoeg getypt, tijd om te duimen! *fjngerscrossed*

 27. Ik ben doordat ik niet lekker in mijn vel zit enorm aangekomen, ik zie de momenten dat ik ongezond eet als een geluksmomenten. Hier moet ik vanaf en dit lijkt me een mooie eerste stap!

 28. Ik doe heel graag mee! Zie elk jaar je detox voorbij komen en ben dan altijd heel geïnteresseerd (met name het positieve effect dat het kan hebben op je darmen waar ik al jaren mee worstel) maar iets houd me altijd tegen.. bang dat ik het niet volhoud qua energie level en alle andere bijzaken als je het niet goed aanpakt. Zo’n eendaagse kuur zou dus perfect zijn om het eens te testen!

 29. Ik zou dit super graag willen proberen.
  Vanaf 1 juni mag ik eindelijk weer aan de slag met werken in de horeca en ik kan ik wel een gezonde en frisse start gebruiken.
  Fingers crossed.

 30. Het lijkt me tof om eens een keer te proberen; je hoort er altijd positieve berichten over. Ik heb chronische Lyme en regelmatig last van migraines. Door veel gezond te eten en te zorgen voor een gebalanceerd leven, heb ik een redelijk ‘last-vrij’ leven. De laatste paar weken ben ik met dagelijks yoga begonnen en dat doet ook echt nog wonderen voor mijn lichaam. Een stukje dagelijks bewustwording en mentale en fysieke kracht. Een sapkuur zou daarbij wellicht ook nog best goed kunnen helpen!

 31. Fijne review en de detox klinkt perfect voor mij! In al die weken thuis door corona ben ik niet bepaald gezonder gaan eten. Het gaat nu iets beter maar denk dat dit een geweldige boost voor mij zou zijn om hierna echt weer lekker door te gaan met gezond eten! En ben heel benieuwd wat het voor mijn lichaam zou doen.

 32. Ik doe graag mee, wil al heel lang detoxen maar komt er niet van. Binnenkort ben ik een paar dagen vrij en kan ik hopelijk detoxen, zodat ik na de vrije dagen weer energie krijg om het werk op een fitte manier voort te zetten in de zorg.

 33. Nog nooit een detox gedaan, te spannend, maar ditching een mooie gelegenheid zijn het eens te proberen!

 34. Interessante review! Ik ben een Health Freak en een sap detox heb ik nog niet eerder geprobeerd. Alles moet een eerste keer zijn. Als zo’n dag sapkuur me bevalt ga ik zeker voor een langere kuur. Ik ben erg nieuwsgierig naar het effect, dus uiteraard doe ik graag mee aan de win-actie.

 35. Fijn om de kans te krijgen om op deze manier een dag te detoxen! Ik hou van gezonde sapjes en van mijn darmen; duimen maar!

 36. Omdat ik sapmeesters nog niet kende en het zéker nuttig kan zijn na teveel lekkers op die thuisblijfbank afgelopen 2 maanden..

 37. Het lijkt me fijn om mijn darmen een reset te geven voordat de zomer begint. Ik zou alleen zelf niet zo snel bestellen omdat ik bang bent dat het zo tegenvalt qua smaak. Dit zou een perfecte manier zijn om het uit te proberen.

 38. Leuke review! Ik wil al lang een sapjes detox doen, maar ‘iets’ houd me tegen. Het winnen van een 1-daagse detox lijkt mij een goede motivatie om eens te beginnen! En goed om te kijken of mijn darmen (ik heb pds) eindelijk eens rustiger worden. Tot nu toe heeft niks nog echt geholpen! Hopen dat ik ‘m wij.

 39. Ik wil nog altijd eens zo’n kuur doen maar durf niet met een 3 of 5 dagen kuur te starten, zo’n eendaagse kuur is echt ideaal om het eens een keer te proberen. Ook het feit dat alles sapjes super ers gemaakt zijn spreekt me heel erg aan.

 40. Ik twijfel al heel lang om een keer een sappenkuur te doen! Leuk om het zo te kunnen uitproberen voor 1 dag. Ik wordt al blij van al die mooie gekleurde flesjes op de foto ❤️

 41. Ik doe graag mee omdat het me ideaal lijkt om het met een 1 dagse sapkuur uit te proberen! Ik

 42. Ik wil al een tijdje een detox proberen, maar drie of 5 dagen zit er op dit moment niet echt in omdat ik erg druk ben met school en bang ben dat ik dan minder concentratie heb.. 1 dag zou een perfect begin zijn en wie weet doe ik dan de volgende keer wel 3 dagen 🙂

 43. Ik zou super graag een keer een 1-daagse detox willen proberen! Om echt even te resetten en weer aan een gezond patroon werken, qua voeding en sport. Jouw review over de Sapmeesters klinkt erg goed. Ik volg jou en Sapmeesters op Instagram.

 44. Ik zou deze zooo graag willen winnen. Wil al heel lang een keertje een detox sapkuurtje doen. Maar helaas door het prijskaartje wat er aan hangt nog nooit van gekomen. Dus wat zou het mooi zijn om dan eens een te mogen winnen. Misschien dat ik dan zo blij er van wordt om daar toch maar eens per jaar geld aan uit te geven. Dus duimen maar!!!

 45. Wauw het lijkt me super leuk en interessant om een keer zo’n sapkuur te doen! Ben heel benieuwd wat het met mijn lichaam zou doen!

 46. Ik doe graag mee een dagje resetten lijkt mij heerlijk! De afgelopen weken veel gewerkt en dat in combinatie met een gezin, gingen mijn eet gewoontjes weer de verkeerde kant op. Sinds deze week weer gezond aan het eten en lekker aan het bewegen dus en extra boost is altijd welkom!

 47. Al altijd graag eens een sappenkuur willen doen! Na het lezen van jou Blog erg geintresserd! Zeer benieuwd

 48. Ik doe heel graag mee! Ben al langer geintresseerd in een sappenkuur en door je review te lezen toch erg benieuwd!

 49. Ik maak eigenlijk nooit sapjes of smoothies, een detox heb ik ook nog nooit gedaan. Ik ben erg benieuwd wat dit met mijn lichaam doet en hoe ik er op reageer. Daarom zou ik het erg graag willen testen, misschien bevalt het mij wel en ga ik het ook eens per jaar wat langer doen!

 50. Wauw wat een fijne winactie! Deze sapkuur wil ik zeker winnen, omdat mijn lichaam wel een detox kan gebruiken. Na mijn zwangerschap, hormonen en en iets wat te lekkere levensstijl van de afgelopen weken, is het tijd om mijn lichaam te resetten en weer vol goede moed mijn gezonde leefstijl op te pakken. Ik hoop dat deze sapkuur hier het begin van kan zijn, zodat ik na deze 3 dagen vol goede moed er tegenaan kan! En eerlijk is eerlijk, deze sapjes zien er megá aantrekkelijk uit, dus volgens mij is het helemaal geen straf! Stay health.

Geef een reactie