Close
Bloemkool fajita’s + Santa Maria Verrasbox WIN ACTIE!

Bloemkool fajita’s + Santa Maria Verrasbox WIN ACTIE!

Ik ben gek op de Tex Mex keuken! Taco’s, enchilada’s, fajita’s, nacho’s ze staan hier regelmatig op het menu. En nu heb ik me toch een lekker recept voor je! OMG! Deze bloemkool fajita’s zijn echt té lekker! En ze staan ook nog eens binnen 20 minuten op tafel.

Ik kreeg van Santa Maria een bomvolle verrasbox om iemand mee te gaan verassen met een heerlijke Tex Mex maaltijd. Aangezien ik gek ben op veggies uit de airfryer en met name, bloemkool uit de airfryer, ontstond al snel het idee om daar een recept mee te maken.

Ik was al fan van de Burrito Seasoningmix van Santa Maria, deze gebruik ik vrijwel standaard als ik een Tex Mex maaltijd maak, kijk maar eens hier. Maar dankzij de verrasbox heb ik er een nieuwe favoriet bij, de Fajita Seasoningmix. Deze kruidenmix heeft net wat meer pit dan de burrito mix en past goed bij kip en rundvlees maar, ik vind hem dus perfect bij bloemkool passen! Bloemkool wordt een beetje vlezig als je hem grilt of bakt in de oven of airfryer en de roosjes worden licht krokant. I love it! En ook mijn vriendin Suus, die ik verraste met deze bloemkool fajita’s vond ze heerlijk!

Bloemkool fajita'sbloemkool fajita's spicy

Het leuke aan deze fajita’s is dat je alle ingrediënten op tafel zet en iedereen zijn eigen fajita kan vullen met wat ‘ie lekker vind. En met je handen eten vind ik ook zoooo fijn! Wat jij?

Voor 2 personen heb je nodig:

Zo maak je de bloemkool fajita’s:

Meng de bloemkool roosjes met een eetlepel ghee en het zakje Fajita Seasoningmix. Rooster de gemarineerde bloemkool roosjes 15-18 minuten in de airfryer op 180 graden. Schud ze regelmatig tussendoor.

Bak ondertussen de rode ui in een koekenpan met een klein beetje ghee tot deze wat zachter is geworden. Meng de kwark met de dip kruidenmix en voeg een beetje water toe zodat de saus iets dunner wordt.

Warm de tortilla’s 10 seconden op in een droge koekenpan en vul ze met de geroosterde bloemkool, tomaatjes, avocado en ui en top af met de dipsaus en koriander.

Enjoy! 😀

Liefs Manon avocado

Ga jij deze bloemkool fajita’s maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

bloemkool fajita's Tex Mex

Win actie!

Ik heb nog iets leuks voor je want ik mag namelijk maar liefst 5 Verrasboxen gaan verloten! In de Verrasbox zit:

 • Tortilla’s
 • Nacho chips
 • Chunky wrap Salsa mild
 • Fajita Seasoning mix
 • Dip Mix Guacamole
 • Dip Mix American Ranch
 • Recepten boekje

Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Volg mij en Santa Maria op Facebook en/of Instagram
 2. Laat hieronder op de blog in een reactie weten wat jouw favoriete Tex Mex gerecht is én wie jij hiermee wilt verassen!
 3. Laat onder mijn post op Facebook en/of Instagram weten dat je mee doet en tag je vrienden!

Mee doen kan van maandag 10 augustus t/m zondag 16 augustus. Op maandag 17 augustus maak ik de winnaars bekend via Stories.

Sa nta Maria Verrasbox win actie

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Santa Maria. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

26 thoughts on “Bloemkool fajita’s + Santa Maria Verrasbox WIN ACTIE!

 1. Graag loot ik mee voor zo een Tex Mex Pakket om heerlijke tortilla’s te maken met kip,rode ui,paprika,koriander,avocado en crème fraiche ……weet zeker dat mijn man hier van gaat smullen

  1. Die willen wij graag proberen!
   Normaal gaan wij voor de burrito’s.
   En als gezin van 6 willen wij graag variëren
   Heel benieuwd naar dit pakket!

 2. Ik heb nog geen favoriet echt Tex mex gerecht☺️, daarom doe ik juist mee! Kan ik gaan proberen! Nu maak ik altijd deze keilekkere wraps/tortilla’s met Zomaar avocado en wat rauwkost enzo

 3. Oh heerlijk gevulde wraps of taco’s en een lekkere avocadodip als snack met tortilla chips. Mmmm ik weet nu al wat we vanavond eten. Ik zou deze box graag cadeau doen aan Annette. Ze is komende week jarig, wat is en nu leuker dan lekker eten op je verjaardag?

 4. Mexicaanse lasagne, lekker op warme zomerdagen maar eigenlijk op álle dagen, want mijn kinderen blijven er steeds om vragen! Supermakkelijk te maken:
  voor 4 personen een ons of 3 rundergehakt goed rul bakken, gesnipperde rode ui erbij, blikje afgegoten maïskorrels, 1 à 2 rode gesneden puntpaprika’s en een zakje Fajita seasoning mix. Ik varieer vaak en voeg dan bijvoorbeeld nog kastanjechampignons toe, en/of aubergine en/of courgette. In stukjes uiteraard. En dan een scheutje water en nog een scheut (magere) kookroom.
  Nauwelijks laten sudderen, dan houd je nog een bite.
  Dit alles in lagen in een ovenschaal, met tussen elke laag een “opgepiepte” tortilla wrap (even in een hete koekenpan totdat er blaasjes op komen).
  Tenslotte een laagje geraspte kaas erop die je in de hete oven laat smelten en smullen maar!
  Eigenlijk kun je met de wraps en de vulling eindeloos variëren, zolang je de kruidenmix maar toevoegt voor de specifieke mexicaanse touch!

 5. Ik hou van Mexicaans eten!
  Ik heb altijd een potje jalapeno pepers in huis. Daarnaast ook de cheese dip. Deze warm ik op, snij de jalapeno in stukjes, meng dit door de kaas en dippen maar. Yum

 6. Hmm Tex Mex is echt mijn favoriete keuken! Het liefst maak ik een Chili con carne die lang genoeg op het vuur staat te pruttelen! Afwerken met zure room, cheddar, verse guacamole en natuurlijk heel veel koriander! Mijn vriend is ook dol op dus hem zou ik hier graag nog eens mee verrassen!

 7. Jaaaa lekkurrr! Tortillas! Ik wil de bf verrassen. Wij zouden in april naar Mexico, maar er kwam een of andere corona tussen… verplaatst naar oktober .. and corona is still ging strong… dus helaas weer geen mexico voor ons! Dus deze box om toch een beetje mexico in huis te halen

 8. Meestal maak ik taco’s met kipfilet, de kids vinden het helemaal leuk om zelf de taco’s te vullen. Ik word toch wel erg nieuwsgierig naar het geroosterde bloemkool. Ik heb geen airfryer, maar ga het gewoon in de oven proberen. Weer inspiratie genoeg in ieder geval.
  Dat is al 1 maaltijd voor deze warme week. Nu nog voor de andere dagen iets bedenken.

 9. Ohhh zo lekker Ik ben fan van burritos, wraps, fajitas, nachos ❤️ Zoveel variaties mogelijk. Almost hard to choose a favorite Ik denk dan toch eentje uit de oven met vegan gehakt (lekker gekruid natuurlijk), mais, bonen, paprika, tomaten en vegan kaas als topping erover. En erna heerlijk afmaken met guacamole en mangosalsa saus

 10. Heerlijk Manon! Ik heb meteen weer inspiratie voor vanavond, vooral met bloemkool lekker gezond en voedzaam. Mijn favorietje is wel de très amigos of te wel een combi van de fajita, enchilada & burrito ❤️ Leuk om te maken met mijn nieuwe huisgenootje tijdens ons kennismaken een extra factor gezelligheid!

 11. Ik houd erg van Mexicaans eten en daar is de texmex keuken natuurlijk op gebaseerd. Ik vind het lastig kiezen om een favo aan te geven zoveel lekkers. Maar ik denk dat het dan toch om mijn eigen nacho macho gaat. Nachos met kaas in de oven en dan een eerst een warme topping (kip met maïs, ui en bonen) als dit klaar is kort nog wat tomaat er door. Dit boven op de nachos en dan de koude toppings: guacamole (gewoon simpel avocado limoen en zout) koriander, lente ui, homemade chipotle en crème fresh. Heerlijk voor op.de vrijdag avond of met vrienden.

 12. Oh wat heerlijk! Bedankt voor de inspiratie, zo kunnen we weer een avondje een heerlijke maaltijd op tafel zetten!
  En je vraagt een favoriet TexMex gerecht, maar hier thuis kunnen de kinderen nooit kiezen omdat ze het allemaal zo lekker vinden!
  Ikzelf vind de Fajita erg lekker, mmm!
  Met dit pakket maak ik het hele gezin blij, dag wordt smullen!

 13. Oeh wat een leuke winactie !! Ik doe graag mee want ik wil wel eens wat nieuwe receptjes proberen.

  Mijn favoriet is toch wel de wrap. Heerlijk koud met pesto, kipfilet, olijfjes en sla

 14. Nacho’s! Heerlijk!! maar ook regelmatig burritos of Fajita’s hier op tafel! Met bloemkoolroosjes nog nooit geprobeerd maar ga ik zeker een keer doen, dus ik doe mee!

 15. Ohhh, wat een leuke actie! Ik vind taco’s van Santa Maria normaal gesproken echt zó lekker, dus zou graag met deze box eens wat nieuws proberen te introduceren in ons huishouden!

 16. Tacoooooo’s gezellige tafel vol bakjes met allerlei groentes en saus en iedereen kan zijn eigen taco zelf samen stellen ps de guacamole van Santa Maria is THE BEST WINNEN!!

Geef een reactie