Close
Broodje geitenkaas met rode biet, honing en walnoten

Broodje geitenkaas met rode biet, honing en walnoten

Dit broodje geitenkaas met rode biet, honing en walnoten is echt een klassieker! En toch stond hij nog niet op mijn blog. Maar aangezien ik nog bietjes over had van de spicy frambozen smoothie stonden ze nu dus voor de lunch op het menu!

Tijdens onze mini vakantie op Texel at ik dit broodje als lunch en bedacht toen dat je dit zo gemakkelijk ook lekker thuis kunt maken! Je hebt echt maar een handjevol ingrediënten nodig en je hebt een overheerlijke lunch waar je thuis dus net zo van kunt genieten. Én dan ook nog eens gezonder want als je dit buiten de deur eet gooien ze er standaard veel te veel geitenkaas op. En dan ben je toch eerder geneigd het ook allemaal op te eten. Wat je gezonde broodje dan meteen een stuk minder gezond maakt. Zonde! Dus mijn tip is: maak hem lekker thuis! Dan weet je zeker dat je wél lekker gezond bezig bent. 😉

20170810130113_img_10761288404508

Voor de nieuwe #vriendenvanah challenge, de #5xnotenchallege van Albert Heijn, van kreeg ik o.a. een zak walnoten binnen en daar was ik maar al te blij mee! Want wist je dat walnoten de meeste antioxidanten bevatten van alle noten? Walnoten zijn sowieso echte powerbommetjes en daarom een goede toevoeging aan dit al zo gezonde broodje! Klik hier voor nog meer leuke en interessante weetjes over de walnoot!

Voor 1 broodje heb je nodig:

 • 1 afgebakken volkoren of meergranen broodje
 • 1 kleine voorgekookte rode biet, in dunne plakjes gesneden
 • klein handje rucola
 • 2 plakjes zachte geitenkaas, naturel
 • 4-5 walnoten, grof gehakt
 • 1/2 tl honingZo maak je het:

Snijd het broodje open en beleg met de plakjes biet. Leg hier de rucola op en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de walnoten en drizzle de honing erover.

Enjoy! 😀

Ga jij dit broodje geitenkaas met rode biet, honing en walnoten maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

20170810125751_img_10682011336373

2 thoughts on “Broodje geitenkaas met rode biet, honing en walnoten

 1. Ohhhh wat ziet dat er heerlijk uit! En je hebt gelijk, ze doen er inderdaad altijd te veel geitenkaas op buiten de deur, al is het heel lekker, het is wel minder gezond.
  Xxxx, leoniae

  1. Dankjewel meis! En ja ik vind het te veel! Gooi de helft er altijd af want het wordt er ook minder lekker van vind ik.

Geef een reactie