Close
De Healthy Pleasure van… Jaimy van Dijke!

De Healthy Pleasure van… Jaimy van Dijke!

Vandaag deelt een van mijn favoriete foodbloggers haar ultieme healthy pleasure! Ik bewonder Jaimy al een hele poos vanwege haar geweldige creativiteit in de keuken en haar geweldige¬†foodfoto’s! Dat zij mij wilde helpen om om te leren gaan met een spiegelreflexcamera vond ik dan ook echt een ware eer! Hoe dat is afgelopen weten jullie inmiddels wel. ūüėČ En n√ļ kunnen jullie dus ook van haar mooie foto’s en heerlijke recept gaan genieten op mijn blog!¬†

Even voorstellen…

Hoi lieve volgers van Manon!

Toen ik Manon afgelopen juni, na lang Instagram contact, eindelijk mocht ontmoeten hadden we direct een klik. We gingen samen als bloggers mee op een echte foodie trip naar Malta. Na Malta hebben we snel weer eens afgelopen om samen een dagje te koken. Zo was het ook tijd voor mijn healthy pleasure!

Ik ben Jaimy en jullie kunnen mij kennen van mijn foodblog Jaimy’s kitchen en bijbehorende Instagram account. Mijn passie voor alles wat met food te maken heeft is enorm groot. Hoe dit begonnen is? In India! In 2010, als 22-jarige meid vertrok ik voor bijna 4 maanden naar India om daar stage te lopen.

Dit was zó te gek dat ik in 2011 wederom voor een dikke 4 maanden naar India verhuisde. Alle geuren, kleuren en smaken vond ik onwijs interessant en ik wilde zoveel mogelijk van alle gerechten, specerijen en eetgewoonten weten. Eenmaal terug ben ik niet meer uit de keuken weg te denken.

Healthy pleasure

Over de healthy pleasure; ondanks dat ik niet echt een zoetekauw ben, kun je mij dus echt wakker maken voor een brownie. Té lekker. Om dit een gezonde twist te geven maak ik ze weleens met zwarte bonen of, in dit geval, met zoete aardappel! Let even op, toch wat suiker toevoegen hoor, want als je ze helemaal suiker/honing vrij zijn, zijn ze toch niet zo lekker!

Zoete aardappel brownie jaimyskitchen

Ingredi√ęnten:

 • 425 gr zoete aardappel
 • 150 gr dadels
 • 100 gr speltmeel
 • 2 el cacaopoeder
 • 2 el honing
 • 1 ei
 • 1 zakje bakpoeder
 • een snuf zeezout

Topping:

 • Dadelstroop
 • 100 gr noten

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Kook de zoete aardappel gaar in ruim gezouten water. Zorg dat de zoete aardappel helemaal zacht is.
 3. Neem een keukenmachine en voeg hier de zoete aardappel en dadels aan toe. Meng tot een gladde massa. Indien je geen keukenmachine hebt kun je de aardappelen prakken en de dadels fijnsnijden.
 4. Meng het zoete aardappel mengsel met het speltbloem, cacaopoeder en bakpoeder.
 5. Voeg als laatste het ei toe en honing. Meng dit goed door.
 6. Neem een ovenschaal, vet deze goed in of gebruik wat vochtig bakpapier om de bodem mee te bekleden. Voeg het brownie mengsel in de ovenschaal en bak de brownie af in ongeveer 20 minuten of totdat je houten prikker er schoon uitkomt.
 7. Laat de brownie afkoelen, hak de noten in kleine stukjes en verdeel de dadeltroop over de brownie. Strooi daar de noten over en de brownie is klaar!

Smullen maar!

Vind je dit recept leuk of zelfs lekker? Neem dan vooral ook eens een kijkje op haar blog Jaimy’s Kitchen¬†of doe inspiratie op op haar¬†Instagram!

Zoete aardappel brownie 2 jaimyskitchen

Geef een reactie