Close

De healthy pleasure van… Anouk Broere!

Anouk volg ik al een hele tijd via Instagram. Anouk is jonge creatieveling zowel in de keuken als op papier. En ze inspireert haar volgers dagelijks met mooie foodfoto’s,  grappige quotes en foto’s van haar schattige Franse bulldog Oreo. En vandaag deelt ze haar ultieme healthy pleasure met ons!

Even voorstellen…

Hi lieve lezers van Manon,

Manon heeft aan mij gevraagd om mijn healthy pleasure te delen en dat doe ik heel graag. Ik was blij verrast dat Manon aan mij had gedacht, ik volg haar zelf al een tijdje. En elke keer krijg ik weer honger van haar foto’s en recepten. Dus voor mij een hele eer om op haar blog te staan.

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Anouk, 27 jaar en kom uit Hoofddorp. Daar woon ik samen met mijn vriend en onze liever Franse bull Oreo. Op het moment dat jullie dit lezen, ben ik net een weekje begonnen met mijn nieuwe baan als online marketeer/content creator. Super spannend, maar natuurlijk ook super leuk!

Jullie kennen mij misschien van Instagram account @the_loveof. Of misschien ook niet haha. Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat ik met mijn Instagram account ben begonnen. Ik hou van koken, eten en fotograferen. Dus het was voor mij een logische stap. De eerste periode postte ik veel foto’s van mijn eten en als ik ging sporten. Want dat is ook zeker een hobby van mij.

Toen ik een tijdje bezig was, ben ik echt gaan nadenken wat ik precies wilde uitstralen en bereiken met mijn blog. Hierdoor is het iets veranderd, eten is nog steeds het belangrijkste hoor. Maar wel met iets meer diepgang. Ik heb zelf aardig wat problemen met intoleranties en darm/buik klachten. Dus ik dacht; hier moet ik wat mee doen! Er zijn vast veel meer mensen die hier mee rondlopen. Dus mijn doel is nu om mensen te helpen door mijn verhalen en bevindingen te vertellen en vooral te laten zien dat je nog steeds kan genieten en lekker kan eten! Hierdoor is ook mijn eigen website ontstaan; www.theloveof.nl.

Healthy Pleasure

Ik moest wel even nadenken wat dat nou echt is voor mij, maar wat ik dus echt vaak eet is; pindakaas en banaan. Dat is iets wat ik echt bijna elke dag eet. Ik heb de opdracht gekregen om meer vetten te eten en hoe doe je dat beter dan door pindakaas te eten?! En de combinatie met banaan is gewoon perfect. Nu is dit niet echt een recept, maar daar heb ik natuurlijk wel voor gezorgd. Met dit receptje mag je mij wel echt wakker maken, geen probleem om dit als ontbijtje te eten.

Havermout ontbijt pizza

Dit heb je nodig:

 • 1 flax egg (1 ELgebroken lijnzaad gemengd met 2 EL water)
 • 45 gr Havermout
 • ½ el Maple syrup
 • 1 el Kokos olie

Toppings:

 • 50 ml Soja yoghurt
 • 1 Banaan (gesneden)
 • 10 gr Pure chocola
 • 1 tl Pindakaas
 • Noten & pitten mix
 • Hennepzaad

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
 2. Maak het flax egg: Doe 1 el lijnzaad in een bakje met 2-3 el water en laat dit staan.
 3. Doe de havermout in een blender en puls een paar keer, zodat de havermout een beetje is gebroken.
 4. Meng nu alle ingrediënten voor de bodem in een grote bak.
 5. Maak op een oven plaat met bakpapier nu je pizzabodem. Handigste om met natte handen te doen.
 6. Bak de bodem voor 10-15 minuten. Laat de bodem heel even afkoelen als deze klaar is.
 7. Top met de yoghurt en plakjes banaan.
 8. Smelt de pure chocola au bain-marie of in de magnetron.
 9. Drizzle met een kleine lepel de gesmolten chocola en de pindakaas over de banaan heen.
 10. Sprinkle de noten, pitten en hennepzaad erover heen en je bent klaar.

Nieuwsgierig geworden naar meer lekkers van Anouk? Neem dan eens een kijkje op haar blog of Instagram!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 thoughts on “De healthy pleasure van… Anouk Broere!

 1. :O Dit ziet er té lekker uit! Een pizza als ontbijt! Lekker! Ik ben ook echt dol op pindakaas en notenpasta. Ik eet het elke dag! 🙂 Ik ga dit recept zeker proberen!

Geef een reactie