Close
Caprese salade met groene pesto

Caprese salade met groene pesto

Ben jij ook zo gek op tomaatjes? Dan heb ik een heel lekkere en vooral super easy peasy salade voor je! Met slechts 5 ingrediënten en binnen 10 minuten heb je deze caprese salade met groene pesto op tafel staan!

Vooral in de zomer eet ik vaak een salade als lunch. Een van mijn favoriete salades is bijvoorbeeld deze snelle roerbak salade. In plaats van de groenten te roerbakken gooi ik ze ook wel eens in de airfryer, super lekker! De airfryer draait hier sowieso overuren. Vooral om groenten in te grillen/bakken. Maar een koude salade zoals deze linzen salade met rode biet en geitenkaas staat ook regelmatig op het menu. Ben je ook gek op linzen? Je zou ze ook door deze caprese salade met groene pesto kunnen doen. Dan krijgt de salade net wat meer body dankzij de eiwitten en vezels waar de linzen vol van zitten.

Wat is jouw favoriete lunch salade?

caprese salade met groene pesto

Dit is een snelle caprese salade met groene pesto is een heerlijke skinny low carb lunch salade of serveer hem als bijgerecht.

Voor een 2 persoons lunch salade heb je nodig:

  • 600 gram gemengde cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 EL groene pesto
  • 80-100 gram mozzarella
  • 2 handen rucola
  • Verse basilicum, fijn gehakt

Zo maak je de caprese salade met groene pesto:

Meng de tomaatjes met de pesto. Verdeel de rucola over 2 diepe borden, schep de tomaatjes erop en scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de mozzarella over de 2 borden en garneer met lekker veel verse basilicum.

Enjoy! 😃

Liefs Manon radijs

Ga jij deze caprese salade met groene pesto maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

caprese salade met groene pesto-

Geef een reactie