Close
Eiwitrijke wafels met aardbeien en pinda chocoladesaus

Eiwitrijke wafels met aardbeien en pinda chocoladesaus

Ja ik eet heus nog wel eens iets anders in het weekend dan alleen maar pannenkoeken. Pancakes met abs bijvoorbeeld! 😁 Oftewel wafels! En deze eiwitrijke wafels met aardbeien en pinda chocoladesaus zijn om te smullen!Eigenlijk zou ik, als luie chef, veel vaker wafels moeten eten want het is nóg minder werk dan pannenkoekjes bakken. Het beslag is het zelfde maar in plaats van in een pan bakken gooi je het in een wafelijzer en die doet vervolgens het werk voor je. Ideaal toch!En hoewel ik nog altijd blij ben met mijn mooi gele wafelijzer Flip, is ‘ie eigenlijk toch net te klein voor me. Dus wie weet komt er nog eens een iets grotere. Met het beslag in dit recept bak je dus met een wat kleiner wafelijzer drie wafels maar heb je een groter wafelijzer dan waarschijnlijk twee.eiwitrijke wafels met aardbeien en pinda chocoladesausDeze wafels zijn naast eiwitrijk ook glutenvrij, vegan én loaded with veggies! De perfecte start van je (zon)dag dus! Zijn er gezinsleden die moeilijk groenten eten? Zet ze dan deze wafels eens voor. Succes gegarandeerd!

Voor 1 portie heb je nodig:

  • 65 gram rode linzenmeel bakmix, klik hier voor het recept
  • 2 tl psyllium vezels
  • 125 ml ongezoete amandelmelk, of andere plantaardige melk naar keuze
  • 150 gram geschrapte wortels, in grove stukken gesneden
  • 1/4 tl ceylon kaneel
  • Ghee (niet vegan) of kokosolie om in te bakken

Toppings:

Zo maak je de eiwitrijke wafels met aardbeien en pinda chocoladesaus:

Zet het wafelijzer aan en vet in met wat ghee of kokosolie.Meng het linzenmeel met de kaneel en de psyllium vezels. Voeg al roerende met een garde de amandelmelk toe en meng goed. Laat het beslag heel even staan zodat het dikker wordt. Hak ondertussen de wortel fijn, ik gebruik hiervoor mijn Tefal 5-second chopper.Voeg de fijngehakte wortel toe aan het beslag. Meng goed. Schep een flinke eetlepel van het beslag per wafel in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin in 7-9 minuten (de baktijd verschilt per wafelijzer).Leg de wafels op een bord en garneer met de toppings.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortelGa jij deze eiwitrijke wafels met aardbeien en pinda chocoladesaus maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag me dus gerust in je foto op Instagram of Facebook of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.eiwitrijke wafels met aardbeien en pinda chocoladesaus-

Geef een reactie