Close
Glutenvrije worteltaart pannenkoekjes van rode linzenmeel

Glutenvrije worteltaart pannenkoekjes van rode linzenmeel

Loopt het water je al in de  mond bij het zien van deze glutenvrije worteltaart pannenkoekjes van rode linzenmeel? Bij mij wel! Ze stonden dan ook niet voor niets al een paar keer op het menu hier.

Of ik ooit genoeg krijg van pannenkoekjes? Gek genoeg niet. Er zijn veel gerechten die ik in fases eet en die ik dan echt even beu ben maar pannenkoekjes? Nooit! En helemaal niet als ze een goede portie groenten bevatten! 

glutenvrije worteltaart pannenkoekjes van rode linzenmeel Marike Oh my Pie

Het rode linzenmeel dat ik gebruik is een bakmix die Marike van Oh My Pie ontwikkeld heeft in samenwerking met Leev. De mix stond al een tijdje in de kast maar helemaal achterin verstopt. Nu was ik afgelopen weekend de kasten  aan het opruimen en kwam ik de mix weer tegen. Ik besloot er mee aan de slag te gaan maar gaf er mijn eigen draai aan. Ik voegde wortel en reuze rozijnen toe en maakte ze vegan! Mocht je nu geen lijnzaad in huis hebben dan kun je het lijnzaad in het recept vervangen door 1 (biologisch) ei.

Zelf rode linzenmeel bakmix maken

Maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf rode linzenmeel kunt maken? Dit is ook nog eens stukken goedkoper en kost je letterlijk 10 seconden werk. Gebruik wel het liefst biologische rode linzen, ik gebruik de rode linzen van KoRo. Voor +/- 500 gram vegan rode linzenmeel bakmix heb je nodig;

  • 400 gram rode linzen
  • 1 zakje bakpoeder en
  • 6 volle eetlepels lijnzaad

Maal de rode linzen en het lijnzaad in een blender tot een fijn meel. Meng het meelmengsel met het bakpoeder. In het recept voor de worteltaart pannenkoekjes kun je het meel en het lijnzaad vervangen voor 65 gram van de zelf gemaakte bakmix.

Voor 1 persoon/portie heb je nodig:

Toppings:

Zo maak je de glutenvrije worteltaart pannenkoekjes van rode linzenmeel:

Meng het linzenmeel met het lijnzaad, kaneel en de psyllium vezels. Voeg al roerende met een garde de amandelmelk toe en meng goed. Laat het beslag heel even staan zodat het dikker wordt. Hak ondertussen de wortel fijn, ik gebruik hiervoor mijn Tefal 5-second chopper.

Voeg de fijngehakte wortel en de rozijnen toe aan het beslag. Meng goed. Verwarm een (pannen)koekenpan met ghee of kokosolie en schep met een lepel hoopjes van het beslag in de pan. Ik vorm de pannenkoekjes met de lepel naar door ze wat platter te drukken en de rondjes ronder te maken. Omdat het een dik beslag is krijg je namelijk niet vanzelf mooie rondjes. 😉

Bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin en leg ze op een bord. Garneer met de toppings.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze glutenvrije worteltaart pannenkoekjes van rode linzenmeel maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag me dus gerust in je foto op Instagram of Facebook of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

Probeer ook eens deze courgette pannenkoekjes of deze wortelpannenkoekjes van speltmeel.

glutenvrije worteltaart pannenkoekjes van rode linzenmeel

Geef een reactie