Close
Super snelle vegan wortelpannenkoekjes

Super snelle vegan wortelpannenkoekjes

Ik maakte al eerder heerlijke wortelpannenkoekjes, kijk hier maar eens. Maar nu maakte ik ze dus voor het eerst vegan! En deze vegan wortelpannenkoekjes staan ook nog eens super snel op tafel!

En van snelle receptjes houden we allemaal toch? Deze vegan wortelpannenkoekjes maak je dan ook heel gemakkelijk met mijn gezonde pannenkoekenmix. Dus als je deze al in je kast hebt staan kun je die nu alvast klaar zetten. Zo niet dan heb je ook die mix ook binnen no-time in elkaar gedraaid dus check even het recept want die heb je wel nodig voor deze super snelle vegan wortelpannenkoekjes.

vegan wortelpannenkoekjes 2

Dit heb je nodig voor 1 portie/persoon:

  • 100 gram gezonde pannenkoekenmix
  • 175 ml plantaardige melk naar keuze
  • 100 gram kant en klaar julienne gesneden wortel
  • handje rozijnen
  • olie om in te bakken
  • ahornsiroop of syrup gold van Greensweet stevia

Zo maak je de vegan wortelpannenkoekjes:

Verwarm een koekenpan met wat olie.

Voeg al roerende met een garde de melk toe aan de pannenkoekenmix. Roer goed. Het beslag is eerst wat dun maar wordt vanzelf wat dikker door het lijnzaad dat erin zit. Roer de wortel en rozijnen door het beslag.

Maak elk pannenkoekje van ongeveer 2 eetlepels beslag. Als er belletjes aan de bovenkant ontstaan kun je ze omdraaien. Ga zo door tot het beslag op is.

Leg de pannenkoekjes op een bord en schenk er wat ahornsiroop over. Serveer er eventueel nog wat plantaardige yoghurt bij en je ontbijtfeestje is helemaal af!

Enjoy! 😀

Liefs Manon ananas

Ga jij deze super snelle vegan wortelpannenkoekjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!


Geef een reactie