Close
Met deze gezonde pannenkoekenmix bak je de lekkerste vegan pancakes!

Met deze gezonde pannenkoekenmix bak je de lekkerste vegan pancakes!

Dit is echt het allerbeste recept voor vegan pancakes wat ik tot nu toe ben tegen gekomen! De inspiratie voor deze gezonde pannenkoekenmix heb ik van Katrin Salzwedel van Klara’s life. Maar ik heb het wel ietsjes aangepast. Ik gebruik namelijk volkoren speltmeel en stevia suiker in plaats van wit meel en kokosbloesemsuiker. En meer kruiden omdat ik dat lekkerder vind. Door deze aanpassingen is mijn mix donkerder van kleur dan Klara’s mix maar dus ook gezonder. En zeker net zo lekker!

Wat ook fijn is aan deze gezonde pannenkoekenmix is dat je zelf bepaald hoeveel (plantaardige) melk je toevoegt. Wil je kleine stevige pannenkoekjes dan houd je je aan de hoeveelheid die ik aangeef in het recept. Wil je liever grote, dunnere  pannenkoeken gebruik dan wat meer melk. Zo kun je dus elke keer andere pannenkoeken maken!

Vind je de mini pannenkoekjes teveel werk of heb je wat minder tijd. Bak er dan bijvoorbeeld 3 middelgrote van. Net zo lekker maar je kunt net wat sneller aan tafel. 😉

gezonde pannenkoekenmix 2

Dit heb je nodig voor de gezonde pannenkoekenmix:

  • 500 gram volkoren speltmeel
  • 3 EL hele lijnzaad, gemalen in een blender
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 EL stevia suiker of, als je dat niet in huis hebt andere zoetstof naar keuze, bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker
  • 2 tl kaneel, koekkruiden of pumpkinspice

Zo maak je de gezonde pannenkoekenmix:

Mix alle ingrediënten heel goed met elkaar zodat alles goed verdeeld is. Bewaar de pannenkoekenmix in een goede luchtdichte pot. Houdbaarheid van de mix is ongeveer 5 maanden.

Voor 2 porties pannenkoekjes (groot of klein) heb je nodig:

  • 125 gram gezonde pannenkoekenmix
  • 200 ml plantaardige melk naar keuze, gebruik iets meer als je grote dunnere pannenkoeken wilt maken
  • 1 EL olie
  • Optioneel: 1 EL maanzaad

Zo maak je de pannenkoekjes:

Verwarm een koekenpan met de olie.

Voeg al roerende met een garde de melk toe aan de pannenkoekenmix. Roer goed. Het beslag is eerst wat dun maar wordt vanzelf wat dikker door het lijnzaad.

Maak elk pannenkoekje van ongeveer 2 eetlepels beslag. Als er belletjes aan de bovenkant ontstaan kun je ze omdraaien.

Garneer de pannenkoekjes met wat je lekker vind! Ik koos hier voor amandelpasta, aardbeien, geraspte kokos en wat ahornsiroop.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze gezonde pannenkoekenmix maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon dan kom ik je foto vanzelf tegen!


Geef een reactie