Close

Pompoen Tandoori soep

Mijn favoriete lunch op koudere dagen is en blijft soep. Deze pompoen Tandoori soep schudde ik uit de losse mouw en dat bleek een super idee te zijn!

En met de allerfijnste blender die, met een beetje hulp van mij, in een handomdraai de lekkerste soepjes in elkaar draait is het dan ook super snel en gemakkelijk gemaakt. Zo kan ik elke dag een gezonde lunch op tafel zetten waar ook Marli van mee smult.

Deze soep kwam per toeval tot stand, ik had al een pompoen aangesneden voor mijn ontbijt (pompoenwafelspompoenwafels en poffertjes) en de rest gooide ik in mijn Evolve blender samen met nog een wortel, ui en knoflook. Toen ik zag dat mijn bouillonpoeder op was keek ik in de kast wat ik voor kruiden kon gebruiken en stuite op een pakje Tandoori kruidenpasta van Fairtrade. Die besloot ik erbij te doen et voila! Een heerlijke kruidige soep was het resultaat. Ik top hem graag af met wat kauwbaars, dat kan vanalles zijn van hartige granola tot gebakken tofublokjes en deze keer koos ik voor een geprakt gekookt eitje en wat pompoenpitten. Wat gehakte verse peterselie of koriander kan niet ontbreken natuurlijk en je hebt een zeer smakelijke en goed vullende lunch.

Voor 4 kommen van 450ml heb je nodig;

  • 1 fles pompoen, geschilt en in blokjes gesneden
  • 1 grote winter wortel, geschilt en in grove stukken gesneden
  • 1 uit, geschilt en in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook
  • 1 pakje Tandoori kruidenpasta van Fairtrade
  • 600ml water
  • 200-250ml kokosmelk

Zo maak je het:

Ik doe alle ingrediënten op de kokosmelk na in de blender en kies voor de optie ‘smooth soup’, 20 minuten later heb ik dan een super gladde soep. Dan voeg ik de kokosmelk toe en verdeel hem over 4 Mason jars.

Heb je geen Evolve blender of soupmaker dan kun je gewoon een pan gebruiken. Doe dan alle ingrediënten op de kokosmelk na in een soeppan en breng aan de kook. Laat de soep 20min zachtjes koken en pureer de soep dan met een staafmixer of in een blender. Roer op het eind de kokosmelk erdoor.

Enjoy!

Geef een reactie