Close
Froothie Evolve blender | Review + KORTING!

Froothie Evolve blender | Review + KORTING!

Ik heb een nieuwe liefde! En nee ik heb Michel er niet voor in hoeven ruilen. 🤪 Ik stel je heel graag voor aan mijn nieuwe liefde; de Froothie Evolve blender!

Je hebt hem vast al een aantal keer voorbij zien komen via mijn socials, deze prachtige blender van Froothie. In deze review vertel ik je graag meer over de Evolve blender en laat ik je zien wat hij allemaal kan.

Froothie

Froothie is de exclusieve distributeur van Optimum© – één van de meest vertrouwde keukenapparatuur merken in Australië en over de gehele wereld.

Froothie begon vanuit een klein, eenvoudig idee om fruit, groenten en apparatuur te leveren aan lokale cafés en juicebars in Australië. Toen ze hun activiteiten verder uitbreidden, ontwikkelden ze een krachtigere en diepere passie voor het promoten van gezonder voedsel en dranken en kwamen ze op het idee meer mensen te betrekken bij het creëren van “Froothie”: Een gezonde smoothiebeweging.

Het idee groeide en evolueerde, en is het hun missie geworden elk huishouden te helpen gezondheid op de eerste plaats te zetten en gemakkelijk gezond eten en drinken te maken door het strategisch partnerschap met Optimum Appliances – een wereldwijde erkend blender- en juicerbedrijf, dat één van de beste keukenapparaten op de markt produceert. De Optimum Appliances serie innovatieve en bekroonde kleine huishoudelijke apparaten leidt de industrie in kwaliteit, prestaties en design. Opgericht in Australië, is het merk nu te vinden in meer dan 40 landen, gebruikt door miljoenen mensen wereldwijd.

Kortom, met een Froothie apparaat haal je echt de beste kwaliteit in huis!

Froothie Evolve blenderFroothie Evolve blender

De Froothie Evolve blender is een zeer krachtige blender met een nominaal vermogen van 1800 watt en een maximaal motorvermogen van 2400 watt. In vergelijking; Vitamix blenders hebben ‘slechts’ een vermogen van 1200-1400 Watt.

Wat krijg je allemaal bij de Evolve blender?:

 • 1.75L verwarmingskan, gehard glas
 • 1.8L vacuüm kan, gehard glas
 • 6-bladige roestvrijstalen natte en droge mesconstructie
 • Met een elegant eenvoudig LED-touchscreenpaneel
 • 8 automatische indruk programma’s met één druk op de knop
 • Nauwkeurige, precies afgestemde handmatige functionaliteit
 • Robuuste stamper voor verbeterde verwerking en menging
 • Siliconen spatel
 • Maatbeker
 • Borstel
 • Receptenboek
 • 30-dagen geld terug garantie
 • 24/7 Toegang tot deskundig ondersteuningsteam
 • Uitgebreide garantie

Zoals je ziet worden er twee kannen meegeleverd en deze zijn gemaakt van gehard hoog boriumglas. De verwarmingskan heeft een inhoud van 1,75 liter, deze gebruik je voor het maken van gladde soepen, Chunky Soupen, babyvoeding, sauzen en om in te stomen.

De Vacuümkan van 1,8 liter gebruik je voor koud mengen en vacuüm blenden smoothies, Fruit & Veg smoothies met vacuüm, sorbetijs, notenpasta’s en beide kannen hebben ook een clean functie.

In onderstaande korte video’s demonstreer ik een aantal functies van de Froothie Evolve blender.

 

 

Zoals je kunt zien in de filmpjes is de blender ook te activeren d.m.v. spraak maar hij is óók via een app, d.m.v. bluetooth, aan te sturen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de avond van te voren de ingrediënten voor een smoothie of soep al in de kan doen en de blender in de ochtend vanuit je bed aan zetten via de app. Zodra je uit bed komt is je verse smoothie of soep ready to go! Of laat de blender je soep bereiden terwijl je gezellig bij je gasten aan tafel blijft zitten. Chill toch?

Extra functies

Naast de voorgeprogrammeerde functies is de blender uiteraard ook te gebruiken door zelf de tijd en intensiteit van het vermogen om te blenden, stomen of koken in te stellen. Verder heeft hij ook een pulse functie en de temperatuur voor het koken of stomen kan ook naar wens ingesteld worden.

De kannen kunnen vanwege de elektrische aansluiting onderin de kannen niet onder een stromend water schoon worden gemaakt dus de clean functie is ideaal om na gebruik in te zetten. Je vult de kan met een laag water en eventueel wat afwasmiddel en de clean functie maakt de kan in een minuut schoon. Even na drogen en klaar!

Kleuren

De Evolve blender is te bestellen in 4 verschillende kleuren; rood, wit, zwart of zilver. Hierdoor past hij in elke keuken/interieur.

Wat onderscheid de Froothie Evolve blender van andere blenders?

 • Met de verwarmingskan en het stoommandje kun je groenten stomen in de blender.
 • In de verwarmingskan maak je gladde of grove soep, alles gaat in de blenderkan en het automatische programma doet de rest.
 • Kannen van gehard glas betekent dat er geen plastic meer in contact komt met de etenswaren.
 • Vacuüm blenden vermindert oxidatie en de gemixte mengsels scheiden of verkleuren niet.
 • Spraakactivering maakt het kiezen van het juiste programma heel eenvoudig.

Droom blender

Zowel een vacuüm blender als een soepmaker stonden al lange tijd op mijn verlanglijstje. Echter kon ik geen soupmaker vinden die soep helemaal glad kon mixen. De Froothie Evolve blender heeft daar geen enkele moeite mee en zelfs mijn staafmixer kan mijn soepen niet zo egaal mixen! Voor mij is dit dan ook echt mijn droom blender! Hij overtreft al mijn verwachtingen en de stoomfunctie is een extra bonus! Met de Froothie Evolve blender kan echt iedereen zonder enige moeite de lekkerste en gezondste gerechten voor het hele gezin op tafel zetten. Ze zeggen niet voor niks dat het ‘de beste blender is die je ooit zult kopen!’

Recepten

Het bijgeleverde receptenboek staat boordevol heerlijke recepten van smoothies, tot soepen, sauzen, spreads en de lekkerste snacks. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met de Evolve blender.

Zo maak ik elke week mijn soepen voor de lunch, stoom ik mijn groenten en rijst voor het avondeten, maak ik ontbijtsmoothies maar ook vegan kazen en de lekkerste sauzen, spreads en dips. Ook maak je er de lekkerste notenpasta’s mee die van je lepel af druipen zo smooth!

Jaaaa… je gaat nog veel recepten voorbij zien komen die ik met mijn geliefde Evolve blender maak. Ik heb hem nu een maand in huis en ik kan een leven zonder al niet meer voorstellen. Hij inspireert me echt om (nóg) gezonder te eten en ik ben dankzij hem zelfs meer Reels gaan maken op Instagram, heb je ze al gezien? Je kunt ze hier bekijken.

Korting

En ‘wat kost deze geweldige blender dan?’ hoor ik je denken. Goed apparatuur mag wat kosten natuurlijk, en daar krijg je dan ook een fantastisch apparaat voor terug inclusief 5 tot 10 jaar garantie.

De Froothie Evolve kost eigenlijk €749 maar via deze link krijg je maar liefst €200 korting!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Froothie. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie