Close
Astaxanthine van Better Foods || REVIEW

Astaxanthine van Better Foods || REVIEW

Onlangs kreeg ik een pakketje van Better Foods met daarin twee supplementen van hun nieuwe supplementen lijn. Vandaag vertel ik meer over een van deze supplementen, astaxanthine.

Astaxanthine

Astaxanthine is een carotenoïde die wordt gemaakt door plankton, algen en bepaalde planten, schimmels en bacteriën om zich te weren tegen de schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof; de hoogste concentratie astaxanthine wordt aangetroffen in de groene micro-alg Haematococcus pluvialis. Vanuit deze bronnen komt astaxanthine in de voedselketen terecht. Astaxanthine is het belangrijkste roze-rode pigment in waterdieren zoals zalm, forel, garnaal, krab, zeekreeft en rivierkreeft; ook danken sommige vogels zoals de flamingo hun kleur aan astaxanthine. Voor deze dieren is astaxanthine een vitamine-achtige stof en onmisbaar voor hun gezondheid. Er zijn steeds meer aanwijzingen, vooral uit pre-klinisch onderzoek, dat astaxanthine de gezondheid van de mens ook ten goede komt.

Astaxanthine Better Foods review

Astaxanthine behoort tot de krachtigste en veelzijdigste antioxidanten die de natuur te bieden heeft. Astaxanthine is een veel krachtiger antioxidant dan vitamine E en verschillende andere carotenoïden (bètacaroteen, luteïne, lycopeen) en neutraliseert vrije radicalen. Na inname wordt astaxanthine in vrijwel alle organen en weefsels opgenomen. In de cellen wordt astaxanthine ingebouwd in celmembranen en mitochondriale membranen, waar astaxanthine de aanwezige lipiden en andere gevoelige structuren effectief beschermt tegen oxidatie. Door de ligging langs het hele celmembraan beschermt astaxanthine zowel aan de binnenkant als de buitenkant van het celmembraan. Andere antioxidanten hebben deze eigenschap niet.
Astaxanthine is overal in het lichaam werkzaam (ogen, bloedvaten, spieren, huid, hersenen, gewrichten, hart, lever, alvleesklier, nieren et cetera) en helpt bij het tegengaan van verouderingsprocessen door oxidatieve stress en ontsteking. Tevens ondersteunt en reguleert astaxanthine de werking van het immuunsysteem (met name de humorale afweerrespons).

Enkele voordelen die astaxanthine biedt:

  • Scherpt het geheugen en de concentratie
  • Houdt de ogen jong en gezond
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Vermindert ontstekingen in het lichaam
  • Werkt tegen diabetes
  • Beschermt de celmembranen en het DNA
  • Verbetert de vruchtbaarheid bij mannen
  • Verkort de hersteltijd bij sporters
  • Beschermt de gewrichten, pezen en het bindweefsel
  • Zorgt voor een jonge huid

Better Foods

Bij Better Foods staat kwaliteit voorop. Daarom zijn hun astaxanthine-capsules niet alleen lactose-, gluten- en histamine-vrij, maar ook vrij van alle chemische additieven.

Haematococcus pluvialis wordt onder optimale omstandigheden in IJsland gekweekt en is de ideale plantenbron voor Better Foods Astaxanthin. Met puur IJslands gletsjerwater en duurzame geothermische energie, evenals state-of-the-art teelttechnieken, wordt de kleine super alg gefokt en geoogst.

Daarnaast hebben ze gekozen voor een hoogwaardige softgelcapsule die gemakkelijker door te slikken is. Zo zijn de capsules voor zowel jog als oud gemakkelijk in te nemen.

Duurzaam

Bij Better Foods kiezen ze ook voor duurzame verpakkingsmaterialen. Zo zitten de capsules in een mooi glazen potje welke gemakkelijk te recyclen is.

Aanrader?

Als orthomoleculair voedingsadviseur ben ik er groot voorstander van om je voeding aan te vullen met supplementen. Uiteraard wel alleen als het om supplementen gaat van orthomoleculaire kwaliteit en bij voorkeur in overleg met een orthomoleculair adviseur of therapeut. Astaxanthine is echter zeer veilig en kan zonder problemen ingenomen worden. De eencellige groene microalg Haematococcus pluvialis, die zeer rijk is aan astaxanthine, wordt al meer dan 10 jaar in voedingssupplementen gebruikt en is zeer veilig voor consumptie. In de Verenigde Staten bezit astaxanthine de GRAS-status (Generally Recognized As Safe). Er zijn geen bijwerkingen van astaxanthine bekend. In toxiciteitstudies met proefdieren zijn geen nadelige effecten gezien van astaxanthine in doses variërend van 5 tot 18 g/kg/dag; de LD50 is hoger dan 12 g/kg. In humane studies zijn doses gegeven tot 40 mg/dag (gedurende 3 weken).

Bij inname van twee Better Foods astaxanthine capsules per dag krijg je 8 mg astaxanthine binnen. Voor meer informatie over de astaxanthine capsules van Better Foods of om direct te bestellen kun je hier klikken!

Astaxanthine Better Foods glazen potje

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Better Foods. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Informatiebronnen: Orthokennis en ahealthylife.nl

2 thoughts on “Astaxanthine van Better Foods || REVIEW

Geef een reactie