Close
carrotcake smoothiebowl van Hilde van Healthy Habits | Loaded with veggies!

carrotcake smoothiebowl van Hilde van Healthy Habits | Loaded with veggies!

Vandaag deelt Hilde een lekker gezond loaded with veggies ontbijtje! In deze gastblog verteld ze graag wie ze is en hoe ze begon met haar Instagram account en blog en vind je natuurlijk ook het recept voor deze heerlijke carrotcake smoothiebowl!

Hilde

Hoi! Mijn naam is Hilde, ik ben 25 jaar oud en ik hou van koffie. Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag en deze start ik graag goed. Net als Manon ben ik een voorstander van meer groenten eten en dat begint bij mij vaak al bij het ontbijt. Het is eigenlijk heel makkelijk om alvast wat groenten in je ontbijt te verwerken en ook nog eens heel erg lekker. Dat is ook wat ik wil laten zien en mensen mee wil inspireren. Dit doe ik vooral via mijn Instagram account @healthyhabitsnl en mijn bijhorende blog: hildehealthyhabits.nl. Hier staat kleurrijk eten voorop, maar ook genieten van eten vind ik belangrijk.

Naast dat ik recepten maak en deze deel via mijn blog en Instagram, ben ik ook gewoon student. Ik studeer namelijk Voeding en Diëtetiek aan de HAN in Nijmegen. Momenteel ben ik alweer vierdejaars, wat betekent dat ik mij over een aantal maanden (als het goed is) officieel diëtist mag gaan noemen.

Wanneer ik niet bezig ben met school of het maken (of eten) van recepten, vind ik het heerlijk om een boek te lezen, een stukje te wandelen of gewoon lekker Netflix te kijken. Daarnaast vind ik het heerlijk om lekker te sporten en is dansen mijn grootste hobby en uitlaatklep. In het niet-corona tijdperk vind ik het ook heerlijk om te reizen, op stap te gaan, met vrienden af te spreken en gezellig wat te drinken.

Door mijn opleiding heb ik natuurlijk veel geleerd over voeding, waardoor ik me bewust ben van het belang van het eten van voldoende voedingsstoffen die onder andere in groenten zitten. In Nederland eten we helaas nog steeds te weinig groenten, dus laten we vooral zoveel mogelijk mensen inspireren om extra groenten toe te voegen in hun dag. Daarom vond ik het ook heel tof om een stukje te schrijven voor deze rubriek van Manon, aangezien we er precies hetzelfde instaan.

Zoals ik al zei, ben ik een grote ontbijt fan. Vandaar dat mijn favoriete recept met groenten dan ook een ontbijt recept is. Alhoewel er onwijs veel lekkere ontbijt recepten met groenten zijn, van pompoen pannenkoeken tot een worteltaart havermout ontbijtje, is de makkelijkste manier om groenten te verwerken toch wel een smoothie(bowl). Hierbij proef je niet eens dat er groenten in zitten en je krijgt er een lekker kleurtje van, wat wil je nog meer toch?

Carrotcake smoothiebowl van Hilde

Carrotcake smoothiebowl

Deze carrotcake smoothiebowl is momenteel mijn favoriet. Heerlijk romig en je krijgt hierbij meteen het gevoel dat je een taartje aan het eten bent, maar dan in de vorm van een smoothiebowl. Daarnaast zit er zowel zoete aardappel als wortel in. Zo begin je de dag zeker weten goed! Dit recept is ook ideaal om restjes te verwerken. Heb je een restje (gekookte) wortelen over van het avond eten? Gooi deze dan lekker door je smoothie heen. Het vergt even wat voorbereiding, de zoete aardappel moet namelijk wel even gepoft worden in de oven, maar dit kun je prima de dag van tevoren doen. Zo hoef je in de ochtend alleen nog maar alles in een blender te stoppen en je ontbijt is klaar. Let’s make some smoothiebowls!

Ingrediënten voor 1 portie/persoon:

 • 1 medium zoete aardappel
 • 1 handje gekookte wortel
 • 1 banaan
 • 1 dadel
 • 100 gram plantaardige vanille kwark
 • 1 el amandelpasta
 • 1 el citroensap
 • snuf kaneel

Toppings:

 • granola
 • gehakte walnoten
 • kokosrasp

Bereiding:

bereid de zoete aardappel en wortel eventueel van tevoren
verwarm de oven voor op 200 graden

1. Prik met een vork een aantal keer in de zoete aardappel en pof deze in circa 45 minuten in de oven totdat deze zacht is
2. Kook de wortel beetgaar
3. Laat beide afkoelen en verwijder vervolgens de schil van de zoete aardappel. Je kunt deze makkelijk in de koelkast bewaren voor de ochtend daarna
4. Snijd de banaan in plakjes en houd eventueel wat over om de bowl mee af te maken
5. Doe in een blender de wortel, zoete aardappel, banaan, dadel, vanille kwark, amandelpasta, citroensap en kaneel. Meng dit tot een glad geheel
6. Maak de smoothiebowl af met wat granola, fijngehakte walnoten en kokosrasp

Geef een reactie