Close
Glutenvrije wafels met blauwe bessen + Princess wafelijzer WIN ACTIE!

Glutenvrije wafels met blauwe bessen + Princess wafelijzer WIN ACTIE!

Jep, de pannenkoeken zijn vervangen door wafels. En deze glutenvrije wafels met blauwe bessen bakte ik in mijn gloednieuwe wafelijzer van Princess.

Ik heb mijn pannenkoekenverslaving ingeruild voor een wafelverslaving. En ik gaf bij mijn recept voor eiwitrijke wafels met aardbeien en pinda chocoladesaus gaf ik al aan dat ik graag een ander wafelijzer wilde. En die kreeg ik van mijn lieve vrienden bij Princess. Lucky me! Maar het leuke is, ik mag er ook nog een gaan verloten onder mijn volgers! Hoe je kans maakt lees je onder het recept voor de glutenvrije wafels met blauwe bessen.

glutenvrije wafels met blauwe bessen

Princess wafelijzer

Met dit wafelijzer van Princess bak je in een mum van tijd twee rechthoekige Belgische wafels. De bakplaten hebben een antiaanbaklaag en daarmee is het wafelijzer heel makkelijk schoon te maken. Dankzij de regelbare thermostaat pas je eenvoudig de temperatuur aan voor zachte of juist knapperige wafels. Mijn favoriet? Ik houd van lekker knapperige wafels!

Loaded with veggies!

Uiteraard zijn deze wafels ook weer loaded with veggies! Ik koos deze keer voor courgette maar je kunt ook wortel, zoete aardappel, bloemkool of broccoli gebruiken. Bloemkool of broccolirijst is nog makkelijker want dit hoef je zelf niet meer fijn te hakken en kun je meteen toevoegen aan het beslag. Scheelt je weer iets minder tijd en moeite. 😉

Voor mij is 150 gram groenten in dit recept een normale portie maar ik kan me voorstellen dat als je nog niet zo gewend bent om (zo veel) groente toe te voegen aan je ontbijt begin dan met 50 of 75 gram en bouw het op naar 100 tot 150 gram. Ik beloof je dat je er vanzelf aan went en na een tijdje niet meer anders wilt.

glutenvrije wafels met blauwe bessen Princess wafelijzer

Voor 1 portie heb je nodig:

 • 65 gram rode linzenmeel bakmix, klik hier voor het recept
 • 2 tl psyllium vezels
 • 175 ml ongezoete amandelmelk, of andere plantaardige melk naar keuze
 • 150 gram courgette, in grove stukken gesneden
 • 1/4 tl ceylon kaneel
 • Ghee (niet vegan) of kokosolie om in te bakken

Toppings:

Zo maak je de glutenvrije wafels met blauwe bessen:

Zet het wafelijzer aan en vet in met wat ghee of kokosolie. Meng het linzenmeel met de kaneel en de psyllium vezels. Voeg al roerende met een garde de amandelmelk toe en meng goed.

Laat het beslag heel even staan zodat het dikker wordt. Hak ondertussen de courgette fijn, ik gebruik hiervoor mijn Tefal 5-second chopper. Voeg de fijngehakte courgette toe aan het beslag. Meng goed. Schep een flinke eetlepel van het beslag per wafel in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin in 7-9 minuten, de baktijd verschilt per wafelijzer en of je van zachte of knapperige wafels houd.

Leg de wafels op een bord en garneer met de toppings.

Enjoy! 😀Liefs Manon radijs

Ga jij deze glutenvrije wafels met blauwe bessen maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag me dus gerust in je foto op Instagram of Facebook of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

glutenvrije wafels met blauwe bessen Princess

Win actie!

Ik mag 1 wafelijzer t.w.v. €35 verloten onder mijn volgers. Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Volg mij en Princess op Facebook en/of Instagram
 2. Laat hieronder op de blog in een reactie weten waarom jij dit wafelijzer moet winnen
 3. Laat onder mijn post op Facebook en/of Instagram weten dat je mee doet en tag je vrienden!

Mee doen kan van maandag 3 augustus t/m zondag 9 augustus. Op maandag 10 augustus maak ik de winnaar bekend via Stories.

17 thoughts on “Glutenvrije wafels met blauwe bessen + Princess wafelijzer WIN ACTIE!

 1. Oh Manon die wafels van jou zien er altijd heerlijk uit! Ik ben al fan van pannekoeken voor ontbijt dus zou graag eens wafels proberen en jouw recept voor linzenmeel. Ik zou heeel graag de wafelijzer willen winnen zodat ik voor mij en mijn zoon een gezond en lekker ontbijtje kan maken als hij weer naar school gaat! Liefs Esther

 2. Wafels zijn gouuud Zo jammer dat er bijna geen lactose vrije varianten te koop zijn in winkels of restaurants.

  Ik doe daarom graag mee met de win actie! Lekker zelf maken! En ik denk dat mijn vriend een wafelijzer voor onze uitzet ook niet erg vind

  Groetjes Rosina !

 3. Hoi Manon,
  Wat een heerlijk recept weer! Mijn wafels bakken nu vaak aan omdat ik al een oud wafelijzer heb. Ik heb nu vakantie en ga bijna met zwangerschapsverlof. Extra veel tijd om van lekkere wafelvariaties te genieten!

  Groetjes Noëlle

 4. Bij gebrek aan een wafelijzer maak ik wel eens wafels in m’n grill… maar met wafelijzer zouden ze er veeeel beter uit zien! En met die hoeveelheid groente… kom maar op!

 5. Ik moet deze winnen! Zelf heb ik al een wafelijzer, maar mijn lieve zus nog niet en zij moet ook gewoon wafels kunnen maken, want wafels zijn gewoon heaven

 6. Zou super fijn zijn als ik deze wafelijzer kan winnen! Mijn huidige is het langzamerhand aan begeven 🙁

 7. ik ben ook helemaal om van pannenkoeken naar wafels…van alles is tot heerlijke wafels om te toveren mits je een goed wafelijzer hebt…ik denk dat deze wel goed is en wil hem heel graag winnen

 8. Ja ik doe graag mee met de leuke winactie want ik ben dol op wafels. Jouw recepten zijn zo leuk, ik ga ze allemaal proberen!

 9. Wow! Ja wafels staan al zolang op mijn food-wishlist, heb vorig jaar een wafelijzer gekocht maar dat was een fiasco! Ik heb alle vertrouwen in Princes en mezelf als keukenprinces, dat het met deze gave prijs eindelijk goed moet komen! Jummie, nu al zin in!

 10. Als moeder en stiefmoeder wil ik soms iets lekkers maar zeker ook wel iets gezonds op tafel zetten. Ik weet zeker dat ze alle 6 komen aanrennen als ik wafels maak! Alleen de geur doet iedereen al watertanden. Ik maak heel graag kans

 11. Deze wafels zien er zo lekker en gezond uit, ik krijg meteen zin om ze te maken.

 12. Oh wat een toffe giveaway! Ik hou van gezond eten voor mij, maar ook zeker voor mijn dochtertje. Daarom zou ik heel graag dit wafelijzer winnen!

 13. Wat een mooie wafels! 😀 Ik verwerk al regelmatig groenten in mijn ontbijtjes; carrot cake havermout, rode bieten smoothie met rood fruit, pompoenpannenkoekjes vallen allemaal onder mijn favorieten! Wafels lijken me ook super leuk (en lekker!) om mee aan de slag te gaan, maar daarvoor heb ik wel nog een wafelijzer nodig.. daarom is dit een perfecte actie!

 14. Nou ja, het móet niet. Rond de kerst bedenk ik me wel vaker dat ik eigenlijk best graag een wafelijzer wil hebben. Ik vind wafels heerlijk! Soms zondig ik daarmee ook wel (ik kan niet tegen tarwe); ik zou graag mijn eigen verantwoorde gezonde versies willen maken. Niet alleen rond de feestdagen uiteraard.

Geef een reactie