Close
Koolhydraatarme poffertjes met zomerfruit

Koolhydraatarme poffertjes met zomerfruit

Een keer iets anders dan pannenkoeken deze keer! Niet dat het heel veel verschilt natuurlijk maar nu ik het perfecte recept heb gevonden voor koolhydraatarme pannenkoekjes kwam ik tot de ontdekking dat als je het beslag net iets langer laat staan je er dus de lekkerste koolhydraatarme poffertjes mee kunt bakken. En wie houd er nu niet van poffertjes, right?!

Ik koos voor deze poffertjes voor lupinemeel. Hiermee had ik nog niet eerder gewerkt maar ik kan je vertellen dat ik inmiddels groot fan ben! Lupinemeel is glutenvrij, eiwitrijk en koolhydraatarm. Erg fijne eigenschappen dus! En deze Koolhydraatarme poffertjes kun je dan ook lekker guiltfree oppeuzelen en je maakt er je kids ook vast heel erg blij mee! Ik topte ze af met heerlijk vers zomerfruit, suikervrije poedersuiker, siroop en chocolate chips. En creëerde daarmee een feestje op mijn bord. En mocht je geen poffertjes pan hebben no worries want je bakt ze heel gemakkelijk in een gewone pan. Doordat het beslag lekker dik is loopt het niet uit en kun je dus gemakkelijk kleine hoopjes in de pan maken zonder dat het beslag uitloopt en alsnog een grote pannenkoek ontstaat. Om ze extra smaak te geven gooide ik er nog wat chai kruidenmix doorheen, yummy!

koolhydraatarme poffertjes

Voor 1 portie koolhydraatarme poffertjes heb je nodig:

Toppings:

Zo maak je de koolhydraatarme poffertjes:

Klop de eieren met de yoghurt en kruiden. Voeg de psylliumvezels en lupinemeel toe, roer goed en laat het beslag vervolgens 10-15 minuten staan. Verwarm een koekenpan met wat olie of ghee, gebruik 1/2 tot 1 hele eetlepel beslag per poffertje. Ik gebruikte nog een extra lepel om het beslag van de lepel af te schuiven in de pan. Zorg dat de poffertjes elkaar niet raken en bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.

Leg de poffertjes op een bord en garneer met de toppings.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze koolhydraatarme poffertjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Probeer ook eens deze koolhydraatarme chocolate chip pannenkoekjes

2 thoughts on “Koolhydraatarme poffertjes met zomerfruit

Geef een reactie