Close
Chia pannenkoekjes met banaan en granola

Chia pannenkoekjes met banaan en granola

Another pancake Sunday! Of liever een zondag bakdag? Beide kan natuurlijk ook! Begin je zondag met deze chia pannenkoekjes met banaan en granola en bak ondertussen wat lekker voor de komende week!

Deze chia pannenkoekjes met banaan en granola zijn vegan én super simpel om te maken! Met maar een paar ingrediënten heb je een feestontbijtje op tafel gezet. En ze zijn ook nog eens glutenvrij. Wat wil een mens nog meer right?

Chia pannenkoekjes met banaan en granola 1

Voor 1 portie heb je nodig:

  • 1 banaan, een paar plakjes eraf snijden voor de topping
  • 45 gram boekweitmeel
  • 1 chia-ei, dit maak je door 1 EL chiazaad te mengen met 3 EL water en dit 10 minuten te laten staan
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl koekkruiden
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Toppings:

Zo maak je de chia pannenkoekjes met banaan en granola:

Prak de banaan met een vork en meng met de melk en chia-ei. Meng het meel met de bakpoeder, zout en koekkruiden. Voeg dan al roerende het meelmengsel toe aan het banaanmengsel.

Verwarm wat olie of vloeibare margarine in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag en giet er hoopjes beslag in. Bak op middelhoog vuur tot er belletjes aan de bovenkant van de pannenkoekjes komen en draai ze dan voorzichtig om. Bak nog 1 minuut aan de andere kant. Ga zo door tot het beslag op is.

Stapel de pannenkoekjes op een bord en garneer met wat granola en ahornsiroop.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze chia pannenkoekjes met banaan en granola maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Chia pannenkoekjes met banaan en granola 2

Geef een reactie