Close
Thaise gele curry met pompoen en garnalen

Thaise gele curry met pompoen en garnalen

It’s curry time! Yessss zo lekker! Deze Thaise gele curry met pompoen en garnalen maakte ik met de curry pasta uit de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk. Lekker én makkelijk, en daar houden we wel van toch?

Curry pasta kun je heel makkelijk zelf maken maar eerlijk is eerlijk ik heb altijd verschillende kant en klare curry pasta’s in huis. Maakt het leven toch net iets makkelijker. En een excuus als ‘ik heb geen tijd om te koken’ gaat er dan bij mij ook echt niet in want deze curry staat binnen een kwartiertje op tafel.

Ik smokkel dan wel met de rijst maar dat mag ook wel eens. Liever een beetje smokkelen dan een ongezonde maaltijd op tafel zetten vind ik. Ik heb dan ook altijd van die minuutjes rijst kuipjes in de kast staan. Deze kuipjes zet je een minuut in de magnetron maar liever roerbak ik de rijst dan even (ben niet super fan van de magnetron namelijk). Wat ook snel werkt zijn die rijstbuiltjes die je in 10 minuten gaar kookt maar je kunt uiteraard ook gewoon rijst pakken uit een pak, het is maar net waar je zin in hebt en/of tijd voor wilt nemen.

O, en als je slim bent maak je een extra portie van deze Thaise gele curry met pompoen en garnalen zodat je later in de week hem nog eens op tafel kunt zetten, maar dan binnen 5 minuten. 😉

Thaise gele curry met pompoen en garnalen 2

Voor 2-3 porties heb je nodig:

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1/2 – 1 courgette, in halve maantjes gesneden van ongeveer 5 mm breed
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 EL Thaise gele curry pasta, ik gebruikte die van het merk Sutharos
  • 1 blik kokosmelk van 400 gram
  • Per persoon: 1 minuutjes zilvervliesrijst, 1 rijstbuiltjes of 65 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram garnalen
  • verse koriander, grof gehakt
  • kokosolie of ghee

Zo maak je de Thaise gele curry met pompoen en garnalen:

Verwarm wat kokosolie of ghee in een pan en fruit de ui aan. Voeg de pompoen blokjes, courgette en de curry pasta toe. Roer de groenten door de pasta en roerbak dit een minuut of 2-3 al roerende. Voeg dan de kokosmelk toe en leg een deksel op de pan. Wacht tot het kookt en draai dan het vuur laag. Laat een minuut of 8-10 zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is. Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe.

Ondertussen kun je de rijst roerbakken (als je de minuutjes gebruikt) in een koekenpan met een beetje kokosolie of ghee of koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de rijst over 2-3 borden en schep er de curry bij. Garneer met koriander. Vind je de curry te pittig? Serveer er dan wat (plantaardige) yoghurt bij en roer deze naar smaak door de curry.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze Thaise gele curry met pompoen en garnalen maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebooken/of Instagram!Geef een reactie