Close
Mijn top 10 favoriete producten van KoRo

Mijn top 10 favoriete producten van KoRo

Je ziet in bijna elk recept wel producten van KoRo voorbij komen en dat is niet voor niets! Al een tijdje werk ik samen met deze fijne webshop en ik krijg vaak de vraag wat mijn favoriete producten zijn. In plaats van elke keer opnieuw de riedel op te noemen besloot ik om mijn top 10 favoriete producten van KoRo voor je op een rijtje te zetten!

KoRo

Voordat ik verder in ga op mijn top 10 vertel ik je graag meer over KoRo. KoRo is een foodstartup in Berlijn, die sinds 2019 ook in Nederland actief is. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals noten, superfoods, gedroogd fruit en exoten. De producten zijn grotendeels biologisch en al zíjn niet alle producten biologisch gecertificeerd, zijn ook veel van de niet biologisch gecertificeerde producten wél biologisch. Hoe dat dan? Omdat kleine boeren zich vaak simpelweg geen bio-certificaat kunnen veroorloven, maar dat betekent niet dat ze hun goederen niet op dezelfde manier produceren.

De basisprincipes van KoRo zijn:
– Korte handelswegen om een eerlijke prijs voor hun klanten en de boer te krijgen. Daarbij zijn er minder handelsroutes wat ten goede komt van het milieu.
Faire prijzen, kwaliteit moet betaalbaar zijn.
Voordeelverpakkingen, zodat hun klanten minder vaak boodschappen hoeven te doen en ze zo besparen op verpakkingsmateriaal wat het milieu weer ten goede komt.
Hoge kwaliteit, KoRo staat voor kwaliteit. Er komt geen product in het assortiment die niet aan hun hoge kwaliteitseisen voldoet.
Transparante communicatie, van de handelswegen en productspecificaties tot prijsveranderingen, alles wordt open gecommuniceerd.

Klinkt dit je niet goed in de oren? Mij wel! En daarom ben ik in maart 2019 een samenwerking met KoRo aangegaan.

Samenwerking

Ik werk dus al weer ruim 2 jaar samen met KoRo. En daar ben ik letterlijk nog elke dag blij mee want er gaat serieus geen dag voorbij dat ik de producten níet gebruik. Van het ontbijt tot mijn avond snack, elke maaltijd bevat wel vleugje KoRo! 

Elke maand mag ik producten uitkiezen waarmee ik de keuken in wil duiken en daar rolden al veel lekkere recepten uit voort! Benieuwd naar welke recepten er allemaal producten van KoRo bevatten? Klik dan hier!

Dankzij de leuke shopper (zie foto’s) kan iedereen op straat dat nu ook zien hoe fan ik ben. En omdat ik vaak de vraag krijg wat mijn favoriete producten zijn heb ik mijn top 10 favoriete producten van KoRo op een rijtje gezet. Echter moet ik er wel een disclaimer bij geven want er worden elke maand nieuwe producten toegevoegd aan de webshop waardoor mijn top 10 met de maand veranderd. Maar de nummer 1 is sinds maart 2019 hetzelfde kan ik je vertellen!

Korting!

Leuk extraatje, met de code MANON krijg je 5% korting op jouw bestelling! Tip: Als je de verpakkingen te groot vind voor jou alleen, bestel dan samen met je foodloving bestie, zus, tante of wie er in je omgeving ook van milieubewust, biologisch healthy shopping houd. Dankzij de grote verpakkingen ben je sowieso goedkoper uit dan veel vergelijkbare producten in de supermarkt!

Mijn top 10 favoriete producten van KoRo

Nou daar is hij dan, mijn top 10!

10. Kikkererwten en rode linzen fussili

Voor echte pasta liefhebbers die, net als ik, liever glutenvrij eten en extra eiwitten en vezels belangrijk vinden. Probeer eens deze kikkererwten fusilli met courgette en cherrytomaatjes.

9. biologische rode linzen

Ideaal voor in de soep of curry en ik maak er mijn eigen rode linzen pannenkoeken mix mee.

8. Zongedroogde tomaatjes

Ze zijn heerlijk ziltig en ideaal als vegetarische vervanger van uitgebakken spekjes. Ik eet ze het liefst in stukjes door de stamppot of over de pizza. Jammie!

7. Elektrische peper en zout molens

Deze hebben we sinds vorige maand in huis en nu al onmisbaar! Ze zijn zo handig! Met één druk op de knop vers gemalen peper en zout terwijl je met je andere hand in de pan kunt roeren. Ja, daar word ik echt heel blij van!

6. Glazen potten

De Mason Jars zijn absoluut favoriet maar helaas al een tijdje (vanwege de crisis) niet leverbaar. Deze potten worden in Amerika geproduceerd en hebben deksels die uit 2 delen bestaan waardoor ze ideaal zijn om mee te wecken en voedsel extra lang te bewaren. Maar de potten van Quatro Stagioni zijn ook erg fijn! Hierin kun je lekker overzichtelijk alle goodies in bewaren. En ze zijn ook nog mooi om te zien. Glazen potten zijn naast duurzaam ook beter voor je gezondheid en het milieu.

5. Bijenpollen

Super gezond want boordevol antioxidanten. Ideaal om over je ontbijtje of salade te strooien.

4. psylliumvezels

Onmisbaar als je glutenvrij wilt bakken en onwijs gezond voor een goede darmflora. Dit glutenvrije pompoenbrood kan bijvoorbeeld niet zonder psylliumvezels.

3. Suikervrije pure chocodrops

Met deze suikervrije chocolate chips maak je de lekkerste recepten. Gezonde chocolade, need Is say more? Probeer deze chocolate chip havermout koeken maar eens!

2. Soja crisis cacao

Deze knapperige bolletjes strooi ik overal overheen, bijvoorbeeld over deze en je maakt er de lekkerste crunchy snacks mee zoals deze choco crispie repen.

1. Hazelnoten mousse

Een van de eerste producten die ik bestelde en sindsdien mijn nummer 1 product. Heerlijk smeuïge pasta met een zachte praline smaak, mmm… Het water loopt me meteen al weer in de mond!

En zoals ik al zei kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Heb jij al bij KoRo besteld? Vergeet niet om code MANON te gebruiken voor die 5% korting! Shop ze!

mijn top 10 favoriete producten van KoRo

Geef een reactie