Close
Glutenvrij pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood

Jaaaa, we gaan nog even door met de pompoen recepten! En ook al staat er al een recept voor pompoenbrood op de blog, ik had nog niet eerder een glutenvrij pompoenbrood gemaakt dus bij deze!

Glutenvrij bakken

Glutenvrij bakken blijft een uitdaging maar mede dankzij de boeken en de privé masterclass die ik afgelopen november kreeg van Marike van Oh My Pie gaat het me steeds beter af! En dat bewijst dit fantastische glutenvrij pompoenbrood maar eens! Ik ben best trots op mezelf dat dit zo goed gelukt is. 

Pompoenpuree

Pompoenpuree is ideaal om de lekkerste dingen mee te maken. Dat maak je natuurlijk hartstikke makkelijk zelf maar het is ook in blik verkrijgbaar. Helaas is dit in Nederland niet zo makkelijk verkrijgbaar maar in de Verenigde Staten is pompoenpuree in blik in overvloed verkrijgbaar. Denk maar aan al die pumpkin pies die ze maken rond Thanksgiving, daarvoor gebruiken ze pompoenpuree uit blik. De blikken die in Nederland verkrijgbaar zijn worden dan ook geïmporteerd vanuit de VS. En die zijn om die reden dan ook aardig aan de prijs, een blik kost namelijk tussen de €4 en €5. Om deze redenen maak ik het dus liever zelf. Tot nu toe dan…

Glutenvrij pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood

KoRo

KoRo heeft namelijk sinds kort blikken pompoenpuree in het assortiment. Halleluja! En, daar kosten de blikken slechts €1,50 per stuk. Koop je een doos met 24 blikken dan kosten de blikken zelfs maar €1,06 per stuk! Dus je snapt wel dat ik meteen een doos met 24 blikken besteld heb. En de blikken vliegen er doorheen!

Wil je bestellen bij KoRo? Gebruik dan de kortingscode MANON en je krijgt 5% korting!

Lupinemeel

Lupine is een peulvrucht. Lupine wordt onder andere gebruikt in vleesvervangers en als productverbeteraar in brood en bakproducten. Het is rijk aan eiwitten en voedingsvezels, ook bevat het B-vitamines en mineralen, zoals ijzer, magnesium, calcium en zink.

Lupinebonen/meel zijn jarenlang een belangrijke eiwitbron voor mensen geweest. Maar 50 jaar geleden is het een beetje afgeschaft. Soja uit verre landen kwam er massaal voor terug. Ontzettend jammer, want lupine is een goede plantaardige eiwitbron die alle essentiële aminozuren bevat. Lupine is dan ook goed in te zetten als vervanger van eiwitpoeder.

Zoals je leest is het dus een zeer gezonde keuze om lupine toe te voegen aan je eetpatroon. Ik ben in ieder geval al groot fan! 

glutenvrij pompoenbroodGlutenvrij pompoenbrood

Dit glutenrvij pompoenbrood is niet, net als bananenbrood, meer een cake dan een brood maar dus echt een broodvervanger, je kan het net als ‘gewoon’ brood zowel zoet als hartig beleggen, je kunt het ook roosteren en, in plakken/sneetjes invriezen.

Dit heb je nodig voor een pompoenbrood van 21 cm:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik van 21 cm in zijn geheel met bakpapier of vet het in.

Prak de banaan tot moes en klop de eieren los in dezelfde mengkom. Voeg de yoghurt, pompoen puree Syrup Gold toe en mix goed. Meng de droge ingrediënten, behalve de pompoenpitten, met elkaar en voeg deze al roerende toe aan het pompoen-ei mengsel. Mix tot een glad beslag en Schep het over in het bak blik. Bestrooid met pompoenpitten en druk deze een beetje aan.
Bak het brood in 45-50 minuten goud bruin. Controleer met een saté prikker of het brood gaar is. Komt deze er schoon uit dan is hij gaar.

Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt. Bewaar het brood in een luchtdicht bakje of vries het in plakken in.

Enjoy! 😃

Liefs Manon avocado

Ga jij deze glutenvrije pompoenbrood maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

glutenvrij pompoenbrood

Geef een reactie