Close
Pompoen bubble wafel

Pompoen bubble wafel

Deze pompoen bubble wafel is glutenvrij, koolhydraatarm en eiwitrijk! Een super lekkere start van je dag dus! En ik ben heel benieuwd of jij al bekend met het meel dat ik voor deze bubble wafel gebruikt heb.

Lupinemeel

Het meel dat ik gebruik voor deze overheerlijk pompoen bubble wafel is lupinemeel. Heb je geen idee wat lupine is? Lupine is een peulvrucht. Lupine wordt onder andere gebruikt in vleesvervangers en als productverbeteraar in brood en bakproducten. Het is rijk aan eiwitten en voedingsvezels, ook bevat het B-vitamines en mineralen, zoals ijzer, magnesium, calcium en zink.

Lupinebonen/meel zijn jarenlang een belangrijke eiwitbron voor mensen geweest. Maar 50 jaar geleden is het een beetje afgeschaft. Soja uit verre landen kwam er massaal voor terug. Ontzettend jammer, want lupine is een goede plantaardige eiwitbron die alle essentiële aminozuren bevat. Lupine is dan ook goed in te zetten als vervanger van eiwitpoeder.

Zoals je leest is het dus een zeer gezonde keuze om lupine toe te voegen aan je eetpatroon. Ik ben in ieder geval al groot fan!

Pompoen bubble wafel

Bubble wafel

De bubble wafel heb je vast al eens gezien. Ze verkopen ze meestal opgerold en gevuld met heel veel (suikerrijk) lekkers. De presentatie is in ieder geval wel heel leuk, zo opgerold. En ik heb hem zo ook al een paar keer geserveerd maar eerlijk is eerlijk, handig eten is het niet.. En dus serveer ik hem liever gewoon als een ‘normale’ wafel. 😉

Voor 1 pompoen bubble wafel heb je nodig:

  • 1 biologisch ei
  • klein scheutje (+/- 40 gram) mild & creamy ongezoet (Alpro), of andere (plantaardige) yoghurt
  • 2 flinke EL pompoenpuree (+/- 100 – 125 gram)
  • 3 volle tl lupinemeel (+/- 20 gram)
  • 3 tl psylliumvezels (+/- 10 gram)
  • 1/2 pompoenkruiden
  • 1/2 tl bakpoeder

Toppings:

Zo maak je het:

Zet het bubble wafelijzer aan en vet in met wat kokosolie of ghee.

kluts het ei met de mild & creamy en pompoenpuree tot het goed gemengd is. Voeg dan al roerende het lupinemeel, psylliumvezels, kruiden en bakpoeder toe. Meng goed en laat een paar minuutjes staan. Het beslag zal dan iets indikken door de psylliumvezels.

Verdeel het beslag over het wafelijzer en bak de wafel 5-8 minuten.

Leg de wafel op een bord en garneer met de toppings.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze pompoen bubble wafel maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

2 thoughts on “Pompoen bubble wafel

Geef een reactie