Close
Peanutbutter & jelly chia pudding

Peanutbutter & jelly chia pudding

Pindakaas en jam is van kleins af aan al mijn favoriete combinatie. Ik kan er geen genoeg van krijgen en omdat ik weer een keer Peanutbutter & jelly chia pudding wilde maken móest ik deze combi erin verwerken.

Misschien valt het je ook op dat ik wat verschillende fotografie stijlen aan het proberen ben. Ik ben nooit iemand geweest met maar één vaste stijl. In niks niet, en ook niet qua fotografie dus. Dat is mijn rebelse alter ego denk ik die het liefst overal tegenaan schopt en niet in een hokje geduwd wilt worden. 😉 En waarom zou ik. Fotografie is een creatieve hobby dus waarom zou ik het bij maar één stijl beperken?

Ik vind het wel heel knap en mooi om te zien als iemand één vaste stijl heeft. Maar ergens vind ik het dan weer snel een beetje saai worden want je beperkt jezelf ook, denk ik dan. Daarnaast ben ik het type dat snel stress ervaart en ik zou onwijs gestresst raken als ik me continu bezig moet houden met hetzelfde plaatje. En dus blijf ik er liever lekker op los experimenteren. Bij een ontbijtje als dit past een mooi strak plaatje. Hoeft niet, maar daar had ik nu zin in. En bij een stamppot mag het van mij best plat zijn zonder poespas. Daarom zul je hier op mijn blog niet lang hetzelfde soort plaatjes zien. Ik zou bijvoorbeeld ook al mijn oude recepten opnieuw kunnen maken om er nieuwe foto’s bij te kunnen plaatsen, en dat heb ik ook echt wel eens overwogen, maar vooralsnog vind ik het juist leuk om mijn progressie te kunnen zien. En ja, dat mag jij ook gewoon zien. En daarbij, met bijna 600 recepten op de blog zou ik niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen om al mijn recepten opnieuw te maken en fotograferen. 😅

Oké, dat gezegd te hebben, het gaat hier natuurlijk om het recept! En dit is toch echt wel een feestje om te eten! Ik moet nog steeds wennen aan de structuur van chia pudding, ik ben dan ook nooit een fan geweest van pudding toetjes vanwege de glibberige structuur. Maar omdat ik zoveel mogelijk wil variëren wil ik het wel meer gaan eten. En chia pudding is ook een super gezond ontbijtje! Mits je het met de juiste ingrediënten maakt uiteraard. 😉

Nou daar gaat ‘ie!

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

  • 350 ml ongezoete amandelmelk
  • 3 EL pindakaas, van 100% pinda’s dus géén Calvé!
  • 10 stevia druppels, ik gebruikte 5 vanille smaak en 5 kaneel smaak maar naar wens kun je ook andere smaken gebruiken
  • 5 EL chiazaad

Toppings:

  • Diepvries frambozen
  • 4 aardbeien, 4 plakjes apart houden voor garnering in het glas, de rest in kleine partjes
  • Blauwe bessen
  • Bijenpollen (optioneel)
  • Gepofte quinoa (optioneel)

Zo maak je de peanutbutter & jelly chia pudding:

Mix de amandelmelk met de pindakaas en de stevia druppels in een blender. Voeg de chiazaadjes toe en mix nog even kort. Max. 5 seconden. Zet de chia pudding in de koelkast voor tenminste 4 uur. Roer tussentijds nog een keerje om.

Verwarm de frambozen even op net voordat je het ontbijtje gaat serveren. Door ze op te warmen ontstaat er een sausje. Verdeel deze over 2 glazen plak een plakje aardbei tegen het glas en schep de chia pudding in de glazen.

Top af met de rest van het fruit en toppings en zet nog een plakje aardbei op het glas voor een extra feestelijke touch.

Enjoy! 😃

Ga jij deze Peanutbutter & jelly chia pudding maken? Tag mij dan in je foto als je die deelt op Facebook en/of Instagram of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon. Ik vind het onwijs leuk om jouw creatie te zien!

Liefs Manon ananas

2 thoughts on “Peanutbutter & jelly chia pudding

Geef een reactie