Close
Noten en zadenbrood

Noten en zadenbrood

Dit noten en zadenbrood schitterde echt van afwezigheid op mijn blog! In een ver verleden (lees, toen mijn zoektocht maar gezonde voeding jaren geleden begon) stond dit broodje al eens in mijn oven. Echter, het recept heeft de blog nooit gehaald. En dat terwijl het nog wel zo’n makkelijk recept is!

Onlangs zag ik het recept weer eens voorbij komen bij Nora French en zette het meteen weer op mijn to-make/bake lijst. En afgelopen weekend was het eindelijk zo ver. Het noten en zadenbrood stond eindelijk weer in de oven! En daar ga je hem zeker weer vaker vinden want het is zo ontzettend lekker! En zei ik al dat het super simpel te maken is?

Ik ben in ieder geval blij dat het noten en zadenbrood nu eindelijk ook op mijn blog te vinden is. En ik hoop dat jij hem snel gaat maken! Ik weet namelijk zeker dat je er groot fan van zult zijn. 😉 En aan de stemmen op de poll in mijn stories te zien sta jij al te trappelen om hem te maken! Leuk!!

noten en zadenbrood plakjes

Dit noten en zadenbrood is heerlijk au naturel maar je kunt het ook beleggen net als “normaal” brood. Het heeft een neutrale smaak en is dan ook zowel zoet als hartig te beleggen. En ook als tussendoortje kun je hier gerust een plakje van eten. Daarnaast is het glutenvrij en eiwitrijk, én koolhydraatarm. Een heel fijn broodje dus!

Voor 1 noten en zadenbrood van 16 cm heb je nodig:

 • 3 biologische eieren
 • 50 gram lijnzaad, heel niet gebroken
 • 50 gram pistache noten, ongezouten en ongebrand
 • 50 gram hazelnoten, ongezouten en ongebrand
 • 50 gram amandelen, ongezouten en ongebrand
 • 50 gram amandelmeel
 • 50 gram sesamzaad
 • 50 gram zonnebloem- en pompoenpitten mix
 • 75 gram rozijnen
 • paar snuffen zeezout
 • 2 EL Ghee of rijst-of kokosolie

Zo maak je het noten en zadenbrood:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een 16 cm cakevorm met bakpapier.

Kluts de eieren en roer de rest van de ingrediënten er doorheen. Meng alles goed en schep het beslag in de bakvorm en druk goed aan met een spatel.

Bak het brood 35-40 minuten in de oven. Houd het de laatste minuten in de gaten dat het niet te donker wordt.

Laat het brood afkoelen en snijd in plakken. Bewaar in een goed afsluitbare bak.

Enjoy! 😀

Ga jij dit noten en zadenbrood maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon dan kom ik je foto vanzelf tegen!

Liefs Manon kers

noten en zadenbrood houtenplank logo


2 thoughts on “Noten en zadenbrood

Geef een reactie