Close
Bloemkool courgette soep met geroosterde bloemkool

Bloemkool courgette soep met geroosterde bloemkool

Soep, ik krijg er geen genoeg van! Ik vind het de ideale lunch, zeker tijdens de koudere maanden van het jaar. En deze bloemkool courgette soep met geroosterde bloemkool is mijn favoriet van het moment.

Nu at ik al jaren graag soep als lunch, voorheen maakte ik op zondag een grote pan soep waar ik de rest van de week dan van genoot. Inmiddels heb ik de meest fantastische blender die voor mij al het werk doet!

Ik, of nou ja mijn Froothie Evolve blender, maakt dan een super gladde dikke soep voor mij, waaraan ik pas als ik de soep op ga warmen, wat kokosmelk toe voeg. Dit scheelt namelijk wat ruimte in de blenderkan en zo maak ik, na toevoeging van de kokosmelk, precies 4 grote kommen á 450 ml soep met de Evolve blender.

bloemkool courgette soep met geroosterde bloemkool

Wat ik zo ideaal vind aan een recept als deze? Mijn keukenapparatuur doet het meeste werk! Zo heb ik mijn handen bijna helemaal vrij om even iets anders te doen en kan ik dus ook het smoesje ‘ik heb geen tijd’ niet gebruiken. Ja, het kost wat om goede apparatuur aan te schaffen maar in de long run scheelt het je zóveel tijd. Dit recept staat bijvoorbeeld binnen 20 minuten op tafel zonder dat je er heel veel moeite voor hebt hoeven doen.

De helft van de bloemkool in het recept ga je bakken in de Airfryer. Wil je bloemkool uit de diepvries gebruiken dan kun je deze enkel voor de soep gebruiken omdat deze te vochtig blijft als je hem gaat roosteren. Heb je nog geen airfryer? Neem dan hier eens een kijkje voor mijn favoriete airfryers.

Voor 4 kommen heb je nodig:

Voor de geroosterde bloemkool:

Zo maak je de bloemkool courgette soep met geroosterde bloemkool:

Doe alle ingrediënten voor de soep, behalve de kokosmelk, in de Froothie blender en kies de functie ‘smooth soup’. Als de soep klaar is verdeel je de soep in glazen potten of als je hem meteen serveert over 4 kommen.

Roer als laatste de kokosmelk er per kom doorheen. Bewaar je de soep voor later in de week? Voeg de kokosmelk dan pas toe als je de soep gaat opwarmen in een pannetje.

Heb je géén Froothie blender? Bak dan de ui en knoflook glazig in wat olie in een soeppan. Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de kokosmelk en breng dit aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de soep nog zo’n 15-20 minuten zachtjes koken. Pureer daarna de soep en voeg de kokosmelk toe.

Meng ondertussen de rest van de bloemkoolroosjes met de olie en kruiden en rooster ze op 200 graden in 18-20 minuten in de airfryer. Schud de roosjes regelmatig om.

Heb je géén airfryer? Verleng dan de baktijd om ze te bakken in de oven tot de roosjes ligt knapperig zijn, tussendoor regelmatig omscheppen.

Serveer de soep met de geroosterde bloemkool.

Enjoy! 😀

Liefs Manon radijs

Ga jij deze bloemkool courgette soep met geroosterde bloemkool maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

bloemkool courgette soep met geroosterde bloemkool

In deze blog licht ik apparaten van Froothie en Princess uit en gebruik ik producten van KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen en/of erover te schrijven deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

1 thought on “Bloemkool courgette soep met geroosterde bloemkool

Geef een reactie