Close
Gezonde paaseitjes 3.0

Gezonde paaseitjes 3.0

Dit is het 3e recept in de reeks gezonde paaseitjes op de blog en dit recept is nóg simpeler dan de vorige 2 versies! Je hebt voor deze gezonde paaseitjes 3.0 slechts 4 ingrediënten nodig en dat is inclusief de toppings!

Ik gebruikte voor de vulling de fruit repen van het merk FBR die ik een tijdje geleden opgestuurd kreeg. Ze hebben 3 verschillende smaken en van elk reepjes maakte ik 5 eitjes. Je zou per smaak aparte toppings kunnen gebruiken om ze uit elkaar te houden maar ik vind het juist wel leuk om niet te weten welke smaak ik in mijn mond stop. 😁

Benieuwd naar de voorgaande versies? De eerste versie gezonde paaseitjes vind je hier en de tweede versie hier.

Dit heb je nodig:

  • FBR repen in 3 smaken, ik gebruikte 4 repen en maakte dus 20 eitjes
  • Pure chocolade, 70% of hoger

Toppings:

Zo maak je de gezonde paaseitjes 3.0:

Snijd de reepjes in 5 gelijke stukken. Kneed elk stukje zodat het wat soepeler wordt en rol het dan tussen je handen tot een balletje en dan tot een eitje.

Smelt de chocolade au bain-marie en doop de eitjes in de chocolade. Ik leg ze op een vork en doop ze dan onder in de chocolade, tik wat met de vork zodat de overtollige chocolade eraf druipt. Leg de eitjes op een met bakpapier belegd bord of plankje en garneer met de toppings. Ga zo door met alle eitjes en zet ze dan in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Chocolade over? Kijk dan even hier of hier voor lekkere snack recepten!

Liefs Manon kers

Ga jij deze gezonde paaseitjes 3.0 maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

gezonde paaseitjes 3.0.

Geef een reactie