Close
Zacht zoete rozijnenballetjes!

Zacht zoete rozijnenballetjes!

Bliss balls, snackballetjes, notenballetjes je hebt ze vast al wel voorbij zien komen! Ook hier op mijn blog heb ik meerdere varianten met jullie gedeeld. Bijvoorbeeld deze zoete kaneel rondjes, of deze oranje powerballetjes. Beide erg lekker! Maar helaas niet FODMaP proof vanwege de dadels. Nu kan ik zelf gelukkig wel redelijk goed tegen dadels maar toch wilde ik een FODMaP proof versie maken. En eigenlijk was dat helemaal niet moeilijk want de dadels zijn heel goed te vervangen voor rozijnen. En gelukkig zijn die, beperkt, wel geschikt voor het FODMaP dieet!

zacht zoete rozijnenballetjes (3)

Dit heb je nodig voor ongeveer 24-28 balletjes:

  • 100 gram rozijnen
  • 25 gram havermout
  • 85 gram gemengde ongebrande en ongezouten noten (voor FODMaP géén cashews of pistache noten)
  • 1,5 volle EL kokosolie
  • 1,5 EL rauwe cacaopoeder
  • toppings: kokosrasp, blauw maanzaad, sesamzaadjes en fijngehakte gojibessen

Zo maak je ze:

Wel de rozijnen 15 minuten in lauwwarm water.

Maal in een keukenmachine of blender de noten en de havermout fijn. Giet de rozijnen af en voeg deze samen met de kokosolie en de cacaopoeder toe. Mix alles door elkaar tot alles goed gemalen en gemengd is. Ik gebruikte mijn keukenmachine en het werd uiteindelijk vanzelf een grote bal. Doe de deeg(bal) in een kom en zet deze minimaal een half uur in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast. Maak kleine balletjes van het deeg en rol ze door de toppings.

Bewaar de balletjes in de koelkast, dan zijn ze ongeveer een week á anderhalve week houdbaar. Bewaar je ze in de vriezer dan zijn ze een paar maanden houdbaar.

Enjoy! 😀

zacht zoete rozijnenballetjes (1)

De voedingswaarden per balletje (uitgaande van 26 stuks): 

42 kcal, 2,8 g vet, 1,3 g eiwit, 3,2 g koolhydraten waarvan0,61 g voedingsvezel en 2,8 g suiker

 

 

 

3 thoughts on “Zacht zoete rozijnenballetjes!

  1. Ooh dit klinkt zo lekker! Ik was vroeger gek op rozijnen, ik kon er zo een paar handjes van weg eten, maar dat gaat nu helaas niet meer. Maar dit is een super goede manier om het low FODMAP toch te kunnen eten! Vooral die met sesam lijken me super lekker. Ik denk dat ik het grootste deel wel meteen in de vriezer moet gooien anders eet ik ze allemaal op 😛

    1. Dank je wel! 😀 En ze zijn ook echt heerlijk! Mijn voorraadje is inmiddels op! Had er een aantal weggeven en daar heb ik nu spijt van 😉 haha moet maar snel weer een nieuw voorraadje maken!

Geef een reactie