Close
Pepernoten bonbons

Pepernoten bonbons

Pepernoten bonbons! Tja, het idee was eigenlijk om glutenvrije pepernoten te maken van hazelnootmeel maar dit pakte net iets anders uit.

Het basis recept was namelijk glutenvrije pepernoten en toen ze klaar waren wilde ik ze nog door de chocolade gaan halen. En ondanks dat de pepernoten wel een beetje knapperig waren toen ze afgekoeld waren, waren ze dit de dag erna niet meer. En aangezien een pepernoot wel knapperig moet zijn doopte ik deze dus om tot pepernoten bonbons. Want bonbons zijn natuurlijk wel zacht van binnen. Zo zie je maar, ook hier gaat wel eens wat mis. Maar hoe fijn is het als je er dan toch een andere draai aan kunt geven?! Zou toch zonde zijn geweest van al die ingrediënten als ze de prullenbak in hadden gemoeten! Verder versierde ik ze nog met gepofte quinoa, want ja een bonbon mag er best wat feestelijker uit zien toch?

pepernoten bonbons 2

Ik gebruik in dit recept hazelnoten van de Notenlaer en maakte daar meel van maar je kunt ook kant en klaar hazelnotenmeel of amandelmeel gebruiken als je dit makkelijker vind.

Voor zo’n 60 bonbons heb je nodig:

Zo maak je de pepernoten bonbons:

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade en quinoa, in een grote kom en kneed met je handen door elkaar. Maak van het deeg ongeveer 60 kleine balletjes en leg ze op de bakplaat. Bak de pepernoten 20 minuten.

Laat de pepernoten afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade au bain-marie. Leg een pepernootje op een vorkje en doop het in de chocolade en leg ze op een bord of plankje met een stukje bakpapier. Ga zo door met alle pepernootjes en bestrooi ze met de gepofte quinoa. Zet de pepernoten bonbons in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.

Bewaar de pepernoten bonbons in de koelkast, daar kun je ze zeker een week bewaren.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze pepernoten bonbons maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

pepernoten bonbons 3

Geef een reactie