Close
Glutenvrije chocoladetaart uit de airfryer!

Glutenvrije chocoladetaart uit de airfryer!

Wie wat te vieren heeft krijgt taart! En in mijn geval, als het even kan, een gezonde taart natuurlijk! En deze glutenvrije chocoladetaart uit de airfryer past precies in dit plaatje!

Onlangs kreeg ik een pakket thuis gestuurd van Lisa’s Choice. Bij Lisa’s Choice hebben ze ruim 80 glutenvrije producten. Van pizza bodems tot koekjes en van granola’s tot glutenvrije melen en bakmixen. Niet alles even verantwoord maar voor zover ik kan beoordelen van wat ik geproefd heb, wel alles ontzettend lekker!

Voor dit recept gebruikte ik het glutenvrije bloem van Lisa’s Choice. Dit is naast glutenvrij ook vrij van lactose, eivrij, notenvrij en sojavrij. En vegan. Wel was ik wat sceptisch want ik heb eerder geprobeerd te bakken met glutenvrij bloem maar niet altijd met het beste resultaat. Ik was dan ook zeer blij verrast toen de taart echt onwijs goed gelukt was! Hij is perfect luchtig en smeuïg én dat terwijl er dus ook geen eitje aan te pas is gekomen. Ja deze glutenvrije chocoladetaart uit de airfryer was het meer dan waard om mijn jubileum mee te vieren!

glutenvrije chocoladetaart uit de airfryer 4

Jeetje, ja 4 jaar alweer! Wie had dat gedacht toen ik 4 jaar geleden begon met bloggen, dat ik het 4 jaar later nog net zo leuk, dan wel niet leuker vind om te bloggen dan toen ik begon! Een feestje wel waard dacht ik zo en dat vier ik ook dit jaar weer met een week lang win acties! En dat feest begint morgen! Nou ja, vandaag dus al met deze lekkere taart! En had ik je verteld dat er ook nog groenten in verstopt zitten? Wat een feest hè!

En doordat je glutenvrije chocoladetaart in de airfryer bakt is hij ook nog eens lekker snel klaar! Ja, ik ben echt fan van de aifryer! Ik gebruik hem steeds vaker en zou hem dan ook echt niet meer kunnen missen! Ben jij ook fan?

Voor 1 glutenvrije chocoladetaart uit de airfryer heb je nodig:

Voor de toppings:

  • kokosroom, lees hier hoe je dit maakt
  • verse blauwe bessen
  • verse frambozen
  • Munt blaadjes ter garnering (optioneel)

En nog:

  • een springvorm met een diameter van 16 cm
  • een springvorm met een diameter van 12 cm
  • Een serveerring met een diameter van 10 cm (optioneel)
  • bakpapier

Zo maak je de taart:

Vet de randen van de springvormen in met wat (kokos) olie. Stel de airfryer in op 180 graden.

Ik hakte de courgette super fijn met de Tefal 5-second-chopper. Heb je die niet in huis rasp de courgette dan fijn.

Meng de droge ingrediënten voor de taart in een kom en de natte ingrediënten in een andere kom. Roer dan de droge ingrediënten beetje bij beetje door de natte ingrediënten, roer ook de courgette door het beslag. Vul de springvormen met het beslag. Bak de taarten om de beurt 15-18 minuten in de airfryer. Controleer met een prikker of de tarten goed gaar zijn.

Ik gebruikte een serveerring om het kleine taartje iets kleiner te maken zodat er meer ruimte rondom ontstond om de taart te kunnen versieren maar dit kun je ook overslaan.

Laat de taartdelen goed afkoelen voordat je ze gaat versieren. Als ze zijn afgekoeld smeer je eerst een laag kokosslagroom op de onderste laag. Leg de bovenste laag erop en besmeer ook met slagroom. Versier de taart met het verse fruit en de muntblaadjes. Steek er eventueel een leuke prikker met slinger in om hem extra feestelijk te maken!

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze glutenvrije chocoladetaart uit de airfryer maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon dan kom ik je foto vanzelf tegen!

glutenvrije chocoladetaart uit de airfryer 3

Geef een reactie