Close
Warme superfood chia pudding met mandarijntjes

Warme superfood chia pudding met mandarijntjes

Sinds ik warme chia pudding ontdekt heb kan ik er geen genoeg van krijgen! Het leuke is ook dat je oneindig kunt variëren en mijn favoriet van het moment is deze warme superfood chia pudding met mandarijntjes.

Mandarijnen

Mandarijnen zijn er in overvloed dit moment en daar geniet ik onwijs van! Als ze lekker zijn tenminste want dat verschilt nogal eens haha. Ze moeten voor mij perfect zoet zijn met een licht zuurtje en vol van smaak. En dat valt soms wel eens tegen, te zoet, te zuur, te weinig smaak. Herkenbaar? Of ben ik misschien een mandarijnen snob?

Vroeger vond ik de combinatie sinaasappel met chocolade echt niet te doen, die Pim’s koekjes met sinaasappel vulling ken je vast wel. Niet dat ik die nu wel eet hoor maar de combinatie van citrusfruit met chocolade kan ik tegenwoordig wel waarderen. Mooi hè hoe je smaak steeds verder ontwikkeld en veranderd? En dus geniet ik nu enorm van een ontbijtje als dit!

Voeg er een paar schepjes superfood poeder aan toe en je hebt een onwijs gezond ontbijtje voor je neus staan. I love it!

Warme superfood chia pudding met mandarijntjes

Superfood

Nu is chiazaad natuurlijk al echt superfood. Het woord chia komt uit het Nahuatl en betekent vettig. Chiazaadjes zijn namelijk rijk aan vetten. Er zit vele malen meer omega 3 in deze zaden dan omega 6. Daarnaast is chiazaad erg rijk aan eiwitten, vezels, B-vitamines, fosfor, magnesium, koper en selenium. Neem voor de voedingswaarden eens een kijkje hier. Vanuit nutritioneel oogpunt zijn chiazaadjes dus heel interessant. Een bijkomend voordeel is dat chiazaad vrij is van gluten en door vrijwel iedereen goed verdragen wordt.

Spinaziepoeder is rijk aan magnesium, eiwitten en vezels en wordt daarom gezien als een van de beste superfoods. Direct na het oogsten wordt de spinazie gedroogd en vermalen tot poeder. Hierbij behouden alle voedingsstoffen hun waarde en is spinazie poeder enorm voedzaam. Zo komt 50 gram spinazie poeder overeen met ongeveer 500 gram verse ongekookte spinazie.

Camu camu is de op één na rijkste bron van natuurlijke vitamine C op aarde. In Australië schijnt een vrucht te groeien die nóg iets meer vitamine C bevat. Dit hoge gehalte vitamine C blijft grotendeels bewaard in de poedervorm. Eén theelepel camu camu bevat ongeveer net zoveel vitamine C als 20 sinaasappels. Tja, daar kunnen onze sinaasappels natuurlijk niet tegenop! Naast vitamine C bevat camu camu allerlei andere vitale voedingsstoffen, denk hierbij aan vitamine B1 en B2, calcium, ijzer, fosfor en kalium. Ook bevat het veel antioxidanten en allerlei andere stoffen zoals bètacaroteen, niacine en kalium.

Maar no worries, als je deze superfood poeders niet in huis hebt kun je ze ook achterwege laten in het recept of andere superfood poeders gebruiken. Mocht je nieuw zijn in het gebruik van superfood poeders, begin dan met een mespuntje (of 2) in plaats van de hoeveelheden in het recept. Zo kun je langzaam aan de smaak wennen en het geleidelijk aan op bouwen.

Bronnen: ahealthylife.nl , Energiekevrouwenacedemie.nl

Voor 1 portie heb je nodig:

Toppings:

Zo maak je de warme superfood chia pudding met mandarijntjes:

Zet een klein steelpannetje op het vuur en verwarm de amandelmelk en voeg al roerende de cacaopoeder, erytritol en kruiden en superfood poeders toe. Breng al roerende aan de kook en draai het vuur uit zodra de pudding dikker aan het worden is. Afhankelijk van hoe dik of dun je de pudding wilt kun je nog een scheutje water of amandelmelk toevoegen. Proef de pudding en voeg eventueel extra zoetstof toe, door het gebruik van superfoodpoeders kan het zijn dat je extra zoetstof wilt toevoegen om de smaak wat te maskeren.

Schenk de pudding in een kommetje en garneer met de toppings.

Enjoy! 😃

Liefs Manon ananas

Ga jij deze warme superfood chia pudding met mandarijntjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag mij dus gerust in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon

Probeer ook eens deze warme kurkuma chia pudding met gebakken appel, een heerlijk hartverwarmend ontbijtje!

warme superfood chia pudding met mandarijntjes

Geef een reactie