Close
Warme chia pudding met kurkuma en gebakken appel

Warme chia pudding met kurkuma en gebakken appel

Deze warme chia pudding met kurkuma en gebakken appel is is mijn nieuwe favoriete ontbijtje! Eet jij je chia pudding wel eens warm? Ik moet zeggen dat ik dat echt veel lekkerder vind dan koude chia pudding!

Ik had echt een haat liefde verhouding met chia pudding en ik dacht altijd dat het aan de substantie lag omdat ik griesmeel pudding e.d. ook niet lekker vind. Maar nu ik het warm gegetenn heb weet ik dat het niet aan de substantie ligt maar aan de temperatuur! Ik ben gewoon geen fan van koude chia pudding. Nee, geef mij maar een warm bordje want dat is echt veel lekkerder! Dit had ik kunnen weten eigenlijk want dit is ook precies de reden waarom ik overnight oats niet lekker vind.

warme kurkuma chia pudding met gebakken appel

warme kurkuma chia pudding met gebakken appel

De meeste ingrediënten voor deze heerlijke warme chia pudding met kurkuma en gebakken appel shopte ik bij KoRo, de linkjes naar de producten vind je in het recept.

Korting!

Leuk extraatje, met de code MANON krijg je 5% korting op jouw bestelling! Tip: bestel samen met je foodloving bestie, zus, tante of wie er in je omgeving ook van milieubewust, biologisch healthy shopping houd, als je de verpakkingen te groot vind voor jou alleen. Dankzij de grote verpakkingen ben je sowieso goedkoper uit dan veel vergelijkbare producten in de supermarkt.

Voor 1 ontbijtje heb je nodig:

Toppings:

Zo maak je de warme chia pudding met kurkuma en gebakken appel:

Verwarm een koekenpan met wat kokosolie en bak hierin de appel stukjes met de erythritol en kaneel tot de appel stukjes zachter zijn geworden.

Doe ondertussen de ingrediënten voor de chia pudding in een klein steelpannetje en breng al roerende aan de kook. Laat het 3 minuutjes zachtjes koken onder af en toe roeren. Draai het vuur uit en laat de pudding nog even staan als je hem dikker wilt. Wil je hem dunner dan kun je nog een scheutje water of amandelmelk toevoegen. Ik houd persoonlijk van een wat dunnere/waterige pudding dan van heel dikke pudding.

Doe de pudding in een schaaltje en top af met de toppings.

Enjoy! 😃

Ga jij deze warme chia pudding met kurkuma en gebakken appel maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag mij dus gerust in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon

warme kurkuma chia pudding

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

2 thoughts on “Warme chia pudding met kurkuma en gebakken appel

Geef een reactie