Close

Chocolade-aardbeienlaagjes kwarktaart

Ja na al die kwarktaartjes moest er natuurlijk ook een komen met chocolade! Mijn vriend heeft tot nu toe geen een taartje geproefd (flauw he? 🙁  ) maar ik wist zeker dat als ik er een zou maken met chocolade dat hij dan geen nee zou zeggen. Haha en ja hoor hij vond hem super lekker! En jaaaa ook deze is gezond! Ik gebruik namelijk rauwe cacao poeder, puurder dan dat kun je chocolade niet krijgen, en laat dat nou super gezond zijn! Rauwe cacao is zelfs de nummer 1 antioxidant!

Normaal eet ik gemakkelijk een kwart taartje als onderdeel van mijn onbijt of lunch maar dit taartje is door de cacao iets machtiger. Daarom verdeelde ik dit taartje in 6 porties. De voedingswaarden per portie staan onderaan het recept vermeld. 🙂

IMG_20150531_151031.jpg

 

Dit heb je nodig voor een taartje van 12 cm:

Voor de bodem:

 • 40 gram gemengde noten
 • 40 gram zachte dadels
 • 15 gram havermout
 • 1 EL kokosolie

Voor de vulling:

 • 190 gram magere kwark, 110 gram voor de chocolade laag en 80 gram voor de aardbeienlaag
 • 70 gram verse aardbeien
 • 1,5 EL rauwe cacao poeder
 • 1 EL honing
 • 3 gelatine blaadjes

Voor de topping (optioneel):

 • 10 gram pure chocolade 70% of hoger
 • 1/2 tl kokosolie

Zo maak je het:

Beleg de bodem van je springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje kokosolie. Maal de noten, dadels, havermout en kokosolie in een keukenmachine of blender. Bekleed de bodem van je vorm met het mengsel en druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast.

IMG_20150418_140454

Meng met een kleine garde de kwark voor de chocoladelaag met de cacaopoeder en de honing. Laat de helft van de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.

Verwarm 2/3 van het kwarkmengsel in een pannetje, let op, niet laten koken! Voeg hieraan de gelatine blaadjes toe en roer goed tot de gelatine helemaal is opgelost. Voeg nu de rest van het chocolade kwarkmengsel toe en roer nog eens goed. Haal de bodem uit de koelkast en schenk het chocolade kwarkmengsel erover. Zet terug in de koelkast en laat even de kwarklaag ongeveer een half uurtje opstijven.

Pureer nu de aardbeien met een staafmixer en meng met de overgebleven kwark. Laat de overgebleven gelatine blaadjes 5 minuten in koud water weken. Verwarm ondertussen de helft van het kwarkmengsel in een pannetje.

Voeg de gelatine toe en roer deze goed door de kwark tot deze helemaal is opgelost. Voeg nu de rest van het aardbeien kwarkmengsel toe en roer nog eens goed. Haal het taartje na ongeveer een half uur weer uit de koelkast en schenk het aardbeien kwarkmengsel erover. Laat het taartje nog ongeveer een uur opstijven in de koelkast.

Voor de chocoladetopping: Smelt de chocolade au bain marie en voeg de kokosolie toe. Na ongeveer 45 minuten opstijven kun je de taart versieren met de chocoladetopping.

 

Enjoy! 😀

img_20150531_150635img_20150531_151422

De voedingswaarde per stukje kwarktaart, uitgaande van 6 porties, zijn:

128 kcal, waarvan 7,3 gr vet, 5,4 gr eiwit en 10,5 gr koolhydraten waarvan 2,2 gr voedingsvezels en 5 gr suikers

2 thoughts on “Chocolade-aardbeienlaagjes kwarktaart

Geef een reactie