Close
De healthy pleasure van… Laura!

De healthy pleasure van… Laura!

Ik volg Laura al een tijdje met heel veel plezier. Laura is niet alleen een hele toffe meid maar ze maakt ook nog eens super mooie foto’s! En niet alleen van haar heerlijke creaties, ook van prachtige zonsopgangen bijvoorbeeld, die ze tegen komt tijdens een ochtendje hardlopen. Daar kan ik eigenlijk net zo van genieten als van een mooie foodfoto want zonsopgangen zie ik zelf eigenlijk nooit want omdat ik op die tijdstippen nog lekker in mijn bedje lig. 😉 Echt dik respect voor Laura dat ze zo vroeg al zo actief bezig is en dat nog naast zo’n intensieve baan. Benieuwd wat Laura voor werk doet en wat haar ultieme healthy pleasure is? Lees dan snel verder!

Hi! Ik ben Laura, 30 jaar en woon in Rotterdam. Sinds januari dit jaar ben ik van start gegaan met een eigen website/blog onder de naam ‘Supervood’. Hierop deel ik recepten en schrijf ik artikelen over bijvoorbeeld (nieuwe) producten en hotspots. Voor januari was ik natuurlijk al bezig met gezond eten en deelde ik via Instagram ook al met enige regelmaat recepten. Daar waar ik mijzelf voor januari nog een ‘hobby foodie’ noemde durf ik het nu eigenlijk geen hobby meer te noemen. Het is uitgegroeid tot een passie. Het rommelen in de keuken en uitwerken van nieuwe receptjes is een mooie tegenhanger van mijn drukke baan als maatschappelijk werker bij een Crisisdienst. Mijn werk vergt vooral op psychisch gebied een hoop en met koken en bakken lijk ik de rust in mijn hoofd weer terug te kunnen brengen na een drukke werkdag of werkweek. Een mooie balans dus! Ik ben vooral gek op het maken van ontbijtjes en gezonde snacks.

IMG_20170409_075106_054

Om de boel niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk in balans te houden heb ik in hardlopen mijn tweede grote liefde gevonden. Ik ben altijd wel sportief ingesteld geweest en heb tot mijn pubertijd intensief wedstrijden gezwommen. Hier had ik als dwarse puber ineens helemaal geen zin meer in en daar ben ik dan ook mee gestopt. De afgelopen jaren heb ik met fases in de sportschool doorgebracht. Inmiddels is hardlopen toch wel echt mijn favoriete bezigheid op het gebied van sporten geworden. Ik train alleen of samen met mijn vader, die als 60-jarige nog zo fit als een hoentje is. In oktober gaan we onze eerste halve marathon lopen. Ik loop zelf het liefst ’s ochtends heel vroeg, het opgaan van de zon levert altijd erg mooie plaatjes op en maakt het lopen nóg leuker.

Mijn Healthy Pleasure

Mijn healthy pleasure? Pindakaas! Pindakaas bij het ontbijt, lunch of als snack. Je kan me hier echt voor wakker maken ook. Pindakaas lijkt sinds de aanwezigheid van ‘foodies en fitgirls’ op Instagram ineens een hele opmars gemaakt te hebben. Waar we vroeger achterin de voorraadkast vast allemaal wel een potje Calvé hadden staan heb je nu pindakaas en notenpasta’s in alle soorten en maten en staan er in mijn kast in ieder geval minstens drie potten. Het fijne hiervan is dat veel winkels en/of supermarkten tegenwoordig pindakaas verkopen die bestaat uit 100% pinda’s, al dan niet biologisch. Omdat Manon graag mijn ‘healthy pleasure’ wilde weten heb ik er wel even over nagedacht of pindakaas dan echt in de categorie gezond te plaatsen is. Ik ben zelf van mening van wel. Ook volgens het Voedingscentrum is pindakaas uit 100% pinda’s een goede keuze broodbeleg. Brood met pindakaas is wat mij betreft inmiddels wel echt een héél klein beetje achterhaald. Want je blijkt namelijk nog veel meer met pindakaas te kunnen doen. Denk aan het bakken van koekjes, je kunt het gebruiken in een cake of bananenbrood of er een andere lekkere healthy snack mee maken. Het leek me dus leuk een van mijn pindakaas-snack-receptjes met jullie te delen. En zoals met zoveel dingen, zolang je het eet met mate, best gezond hoor!

IMG_20170314_165436_201

Ingrediënten voor 8 quinoa cups:

  • 40 gram gepofte quinoa (Nature Crops)
  • 40 gram havermout
  • 3 el pindakaas 100% (Albert Heijn)
  • 2 el kokosolie
  • 2 el maple syrup
  • 120 gram pure chocolade (85%)

Benodigdheden

  • Pannetje
  • Mengkom
  • Papieren muffin vormpjes

Zo maak je ze:

Doe de gepofte quinoa en de havermout in een kom.

Smelt in een pannetje de kokosolie en doe de pindakaas en maple syrup hierbij. Meng tot een egaal mengsel.

Schenk dit rustig door de quinoa/havermout heen en meng het goed door elkaar.

Verdeel dit over 8 papieren muffin vormpjes, vul de vormpjes voor drie kwart. Druk goed aan met een lepel.

Smelt de chocolade au bain marie. Verdeel een grote eetlepel chocolade over ieder vormpje.

Zet in de koelkast en laat twee uurtjes of een nachtje opstijven.

Benieuwd geworden wat voor lekkere recepten Laura nog meer maakt? Je kunt haar volgen via Instagram (@lauras_super_vood) of via haar blog supervood.nl.

2 thoughts on “De healthy pleasure van… Laura!

Geef een reactie