Crispie chocolade bolletjes snacks

Crispie chocolade bolletjes

Ik heb me toch weer een lekker snack receptje voor je! Maak maar gerust een grote lading van deze crispie chocolade bolletjes want ze zijn te lekker om van af te blijven!

Ik wilde eigenlijk een soort van gezonde Lion snacks maken, je weet wel die ongezonde repen met gepofte rijst, karamel en chocolade, en was op zoek naar een luchtig wafelachtig iets als vulling. Toen ik bedacht dat rijstwafels dan wel een goede keus waren kwam ik erachter dat het lastig is om deze in mooie reepjes te snijden. Uiteindelijk liep ik mini rijstwafeltjes tegen het lijf en ontstond het idee om deze bolletjes te maken. De ronde wafeltjes die ik gebruikt heb kocht ik bij de Poolse supermarkt en zijn gemaakt van gierst en hebben een diameter van 4 centimeter. Of je deze ook bij je dagelijkse supermarkt tegen zult komen durf ik niet te zeggen maar ik weet wel dat je tussen de baby/kindersnacks mini rijstwafeltjes kun vinden. Kan wel zijn dat die iets groter zijn. In dat geval zul je wat meer vulling nodig hebben of je krijgt gewoon minder hoge bolletjes.

De vulling maakte ik van de, goddelijke (!), dadel hazelnoten crรจme en de soja crispies cacao van KoRo. Ik blijf het zeggen, ik ben echt groot fan van de producten van KoRo! En ik ben dan ook nog steeds ontzettend blij met deze fijne samenwerking. Ben je nog niet bekend met de producten van KoRo? Neem dan eens een kijkje in de webshop.

Vergeet bij je bestelling niet om code MANON in te vullen, dan krijg je namelijk 5% korting op je bestelling.

Voor 10 crispie chocolade bolletjes heb je nodig:

  • 10 mini gierst of rijstwafeltjes, diameter c.a. 4 cm
  • 2 volle EL dadel hazelnoten crรจme van KoRo
  • 50-60 gram soja crispies cacao van KoRo
  • 100 gram pure chocolade 70% of hoger

Zo maak je ze:

Meng de dadel hazelnoten crรจme met de soja crispies. Schep met een lepel op elk wafeltje wat van het mengsel, met je vingers kun je het een beetje mooi rond krijgen. Leg ze stuk bakpapier op een bord, leg de bolletjes erop en zet in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain-marie, leg een bolletje op een vork en schep er met een lepel chocolade overheen. Leg ze op het bakpapier en ga zo door tot alle bolletjes voorzien van een laagje chocolade. Zet het bord terug in de koelkast en laat de chocolade hard worden.

Tip: met de overgebleven gesmolten chocolade kun je nรณg meer lekkere snacks maken! Zoals deze eiwitrijke choco brokken of deze eiwitrijke chocolade rotsjes.

Enjoy! ๐Ÿ˜€

Liefs Manon kers

Ga jij deze crispie chocolade bolletjesย maken? Ik vind het super leuk omย jouw creatieย te zien! Dusย tagย mij vooral in je foto of gebruik deย hashtagย #healthyfoodie_manonย als je ze deelt opย Facebookย en/ofย Instagram!

Crispie chocolade bollen

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijnย disclaimerย voor meer informatie.

Geef een reactie