Close
Fruity choco-crumble!

Fruity choco-crumble!

Ik ben een paar dagen geleden begonnen met Your 50 days of Green Happinessde summer edition van de geweldige dames, Merel en Tessa,  van The Green Happiness. Het recept voor deze geweldige crumble komt uit het boek, maar heb ik zelf wat aangepast. Ik vond namelijk de hoeveelheden niet helemaal in proporties. Ook voegde ik nog wat koekkruiden toe voor een heerlijke

De fruity choco-crumble kun je vervolgens over een heerlijk schaaltje gezond (bananen)ijs strooien zoals ik deed volgens het boek. Maar je kunt het ook over een verse fruitsalade strooien bijvoorbeeld.

Fruity choco-crumble 2

Wat houd het verder in dat ik mijn 50 days of Green Happiness ben gestart? Dat houd in dat ik me de komende weken zoveel mogelijk plantaardig ga eten. Iets wat ik al veel deed en mij hopelijk meer energie gaat geven en rustigere darmen. Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo heel goed ben in het exact opvolgen van eetschema’s of recepten dus ik doe het wel een beetje op mijn eigen manier. Hopelijk houd ik het dan 50 dagen vol. Maar ik probeer me er wel zoveel mogelijk aan te houden, aan wat me “opgelegd” word.

Verder houd dit voor mijn blog niet veel verandering in denk ik.Ik heb nog wat recepten klaar staan en misschien dat ik wat minder post omdat ik meer van de zomer aan het genieten ben. Maar dat zijn jullie vast ook dus waarschijnlijk merken jullie er niets van. 😉

En ik wil jullie dit heerlijke recept ook echt niet onthouden! Dus lees snel verder en duik snel de keuken in. 🙂

Dit heb je nodig voor 2 porties:

 • 60 gram boekweitvlokken, eventueel te vervangen door havermout
 • 60 gram verse dadels
 • 1/2 tl koek & speculaas kruiden of kaneel
 • snufje zeezout
 • 3 handjes bevroren frambozen
 • 20 gram pure chocolade 70% of hoger, in kleine blokjes gesneden

Zo maak je het:

Blend de boekweitvlokken met de dadels, het zeezout en de kruiden in een blender of keukenmachine tot een crumble.

Voeg de frambozen en stukjes chocolade toe meng door elkaar.

Strooi de helft over een lekker schaaltje (bananen)ijs of verse fruitsalade. Bewaar de rest in een bakje in de koelkast.

Enjoy! 😀

Recepten voor gezond ijs zijn bijvoorbeeld dit roze bananenijs of dit tropische bananenijs!

Fruity choco-crumble 1

 

2 thoughts on “Fruity choco-crumble!

 1. Wat fijn dat jij ook gestart bent. Ik vind het erg lastig om het wel fodmap proof te houden, met name de fructanen. Is het bijv niet erg dat je in dit recept en rozijnen en dadels gebruikt? Zou dat niet stapelen?

  Groeten, Lilianne

  1. Oh sorry in deze doe je dat niet. Ik dacht gelezen te hebben dat je de dadels deels door rozijnen verving :S

Geef een reactie