Close
Groene asperges met ei van Anne Travel Foodie | Loaded with veggies!

Groene asperges met ei van Anne Travel Foodie | Loaded with veggies!

Vandaag deelt mijn oud ‘Waar Tilburg Eet’ collega Anne een heerlijk brunch gerecht loaded with veggies! In deze gastblog stelt ze zichzelf voor, lees je hoeveel groenten zij gemiddeld eet op een dag en vind je haar easy peasy recept voor groene asperges met ei.

Anne Travel Foodie

Ik ben Anne en ik blog over reizen en eten op www.annetravelfoodie.com. Op mijn blog inspireer ik mensen om goed te eten en veel van de wereld te zien. Ik begon mijn Instagram account in 2015 omdat ik gezonder wilde gaan eten. Ik vond Instagram een goed medium om gezonde recepten op te zoeken en mijn eigen creaties te delen. Al snel begon ik ook een website waar ik de recepten op uit kon schrijven en healthy hotspots in het binnen- en buitenland kon delen. Toen ik meer onderzoek ging doen naar gezond en duurzaam eten schrapte ik al snel vlees van mijn menu.

Alle recepten op mijn blog zijn dan ook vegetarisch, en alle restaurants die ik er aanraad hebben goede vegetarische opties. Alle recepten op mijn blog zijn ook vrij van toegevoegde suikers (behalve de cheat-meals in mijn categorie Sugar Sunday), en veel van mijn recepten zijn plant-based. Ik haal elke dag mijn 2 stuks fruit en minstens 200 gram groenten. Ik begin al met fruit in mijn ontbijt en bedenk een dinerrecept vaak vanuit de groente en kijk dan wat ik nog meer kan toevoegen. Net als Manon, merkte ik ook dat veel mensen het moeilijk vinden om genoeg groenten en fruit te eten. Daarom ben ik blij dat ik op mijn blog en social media kanalen mensen kan laten zien hoe makkelijk en lekker het is om gezond te eten!

Anne’s Loaded with Veggies recept

Mijn Loaded with Veggies recept dat ik graag met jullie wil delen is: Groene asperges met ei.

Ik vind dit een heerlijk brunch gerecht omdat je in de ochtend al meteen een portie groenten binnenkrijgt. Ik heb in dit gerecht zowel groene asperges als aspergebroccoli gebruikt. Twee soorten groenten dus al! En je kan zelfs nog een handjevol verse spinazie toevoegen als je dat in huis hebt. Het is wellicht de eerste keer dat je asperges eet als ontbijt, maar je zal zien dat het erg lekker is.

recept loaded with veggies anne

Dit heb je nodig voor 2 porties groene asperges met ei:

  • 75 gram groene asperges
  • 125 gram aspergebroccoli (ook wel bekend als broccolini of bimi)
  • 4 eieren
  • Versgemalen peper
  • Optioneel verse spinazie

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180°. Snijd een dun plakje van de onderkant van de asperges en spoel ze af. Kook de aspergebroccoli 3 minuten.

Bak optioneel de spinazie kort aan in een koekenpan.

Leg de asperges, aspergebroccoli en eventueel spinazie in een hittebestendige pan of schaal. Breek de eieren erboven en plaats de schaal onder de grill. Je gerecht is klaar als het eiwit net gestold is, dit duurt ongeveer 3 minuten.

Besprenkel met versgemalen peper.

Enjoy! 😀

Met dit brunch gerecht krijg je 100 gram groenten per persoon binnen, voeg je de spinazie toe dan kun je dit zelfs nog iets verhogen. In ieder geval heb je al een heerlijk gezonde start van de dag met dit gerecht! Dankjewel Anne!

Ga jij de groene asperges met ei maken? Tag ons dan in je foto en vergeet niet de hashtag #loadedwithveggiesHFM te gebruiken!

Geef een reactie