Close
Hotspot: Lunchcafé Nieuwland
Dit zijn donkerbruine boterhammen met gegrilde paprika hummus

Hotspot: Lunchcafé Nieuwland

Ik wil deze hotspot als een tijdje met jullie delen maar ik wilde eerst even nieuwe foto’s schieten met mijn nieuwe camera natuurlijk! Dat is inmiddels gebeurd dus bij deze! En dit is toch echt wel mijn favoriete lunchplekje in Tilburg inmiddels!

Doen waar je blij van wordt!

Dat is het motto van de dames van Lunchcafé Nieuwland! En dus… besloten ze op een dag om het roer om te gooien en te stoppen met hun kantoorbanen als adviseur bij een woningcorporatie en als marketeer bij de Efteling. Want echte sprookjes maak je toch zelf waar!
Behalve dat eigenaressen Renate & Astrid schoonzusjes zijn, zijn ze ook vriendinnen die een grote passie hebben voor horeca en al jaren dromen van een eigen lunchzaak. In 2012 besloten ze daad bij het woord te voegen en gingen ze op zoek naar een bijzonder pand in een mooie omgeving. Het pand werd gevonden en de voorbereidingen getroffen. En op 8 januari 2013 opende Lunchcafé Nieuwland zijn deuren.
Hotspot: lunchcafé Nieuwland3
Dit zijn donkerbruine boterhammen met Toscaanse kipsalade

Lunchcafé Nieuwland

Zoals ze het zelf mooi op hun site omschrijven worden met liefde en aandacht de heerlijkste lekkernijen bereid met o.a. olijfolie van eigen oogst. En dat terwijl je geniet in een lichte, huiselijke maar toch stoere sfeer waarin je unieke details blijft ontdekken. Denk aan industriële lampen uit de vorige eeuw afkomstig van Franse fabrieken, een “oude” apothekerskast met leuke spullen erin, originele wanddecoraties en veel groene planten en cactussen.

Met mooi weer zit je lekker in de zon op het terras met uitzicht op het levendige Radiopleintje of geniet je juist van de airco binnen. En ben je onderweg of heb je niet zoveel tijd? Uiteraard kun je ook wat van hun producten meenemen!

Maar ook voor een high tea, in 3 verschillende varianten, of een borrel kun je er terecht bij Lunchcafé Nieuwland.

Hotspot: lunchcafé Nieuwland2
De Eldelflower deluxe, een lekker fris drankje wat opgepimpt wordt met verse munt en frambozen. Aanrader!

Kwaliteitsleveranciers

Lunchcafé Nieuwland werkt zoveel mogelijk met seizoens- en kwaliteitsproducten. En ook een aantal daarvan zijn ook lokale leveranciers en zoals je eerder al kon lezen komt de olijfolie dus van eigen oogst. Deze komt namelijk van de olijfgaard van hun schoonvader.

Daarnaast kun je de koffie die ze schenken, van het merk Bocca Coffee, ook nog eens bij Lunchcafé Nieuwland kopen. Ze verkopen Bocca Coffee puur als extra service aan hun gasten. Ze berekenen daarom dezelfde prijs als Bocca in hun webshop (www.bocca.nl) aangeeft, alleen hoef je bij hen geen porto te betalen omdat je het afhaalt in het lunchcafé.


Kids zijn welkom!

Ook kinderen zijn natuurlijk heel welkom in Lunchcafé Nieuwland!
Terwijl papa de krant zit te lezen, mama met een vriendin bij kletst, kan je kleintje zich lekker vermaken met kleurtjes, puzzels, blokken, leesboeken en spelletjes.
Verder is er ook aan ze gedacht wat betreft het eten. Voor de kindjes hebben ze “boterhammenpret”; half gezond, half zoet of een kindertosti met ketchup, wentelteefjes, een krentenbol of drankjes zonder prik (zoals bio appelsap en perensap, limonade, chocomel) of… Zelfs aan een doosje krentjes is gedacht!

Menukaart

Ik heb er al verschillende keren geluncht en steeds vind ik het lastig kiezen. En ondanks dat ik wel nog vis eet heb ik er alleen nog vegetarisch gegeten. Ze hebben namelijk veel vegetarische opties of de keuze om een gerecht met vlees of vis, vegetarisch te krijgen. Wat ik een groot pluspunt vind! Daarnaast probeer ik altijd iets anders te kiezen omdat ik graag zoveel mogelijk van de kaart wil proeven. Ik zal dan ook nog vaak bij ze moeten gaan lunchen! 😀

Ben jij al eens bij Lunchcafé Nieuwland geweest?

Hotspot: lunchcafé Nieuwland
Dit zijn donkerbruine boterhammen met gegrilde paprika hummus en een kop verse gember thee

Geef een reactie