Close
Aardbeien kwarktaart overnight oats!

Aardbeien kwarktaart overnight oats!

Overnight oats is een super simpele manier om je havermout ontbijtje de dag van te voren al te maken. De naam zegt het namelijk al, er gaat een nachtje overheen. En deze overnight oats zijn extra lekker want het is net een taartje!

De avond voordat je naar bed gaat zet je een kommetje havermout met (plantaardige) melk klaar in de koelkast. De volgende ochtend roer je het nog even door en voeg je nog wat vers fruit, noten en/of zaden of granola toe. Ideaal ook voor in de zomer, in plaats van een warm bakje havermout!

IMG_20170501_103128_425-1

Ik gebruikte hier aardbeien, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken wat je lekker vindt. Door toevoeging van de haverkoekjes krijg je echt het gevoel alsof je een kwarktaartje uit een schaaltje aan het eten bent!

Daarnaast gebruikte ik wit chiazaad in dit recept. Deze kreeg ik onlangs in een pakket van Foodspring thuis gestuurd. En als je vóór 12 mei een bestelling plaats dan krijg je 15% korting op je bestelling met de actiecode: hf_manonFSG!

Voor 1 schaaltje heb je nodig:

  • 40 gram havervlokken, die grove vlokken dus
  • 1 EL wit chiazaad van Foodspring, maar zwart chiazaad kan ook
  • 150 ml havermelk, of andere (plantaardige) melk
  • 1 volle EL (plantaardige) kwark
  • 8-10 aardbeien
  • 1 tl honing of andere zoetstof naar keuze (optioneel)
  • 1 glutenvrij haverkoekje, van Albert Heijn, in stukjes gebroken

Zo maak je het:

Mix de melk met 3/4 van de aardbeien, de kwark en de honing in een blender. Meng de havervlokken met het chiazaad in een kommetje of potje. Giet het aardbeienmelkmengsel dan bij met de havervlokken en chiazaad, roer even goed door en dek het af. Zet het in de koelkast.

De volgende ochtend roer je het even door en voeg je de rest van de aardbeien toe. Ik maakte er 2 laagjes van maar dit hoeft natuurlijk niet. Garneer met de stukjes haverkoek.

Enjoy! 😀

IMG_20170501_103755_583

 

Geef een reactie