Close
Glutenvrije spaghetti met romige rode saus en vega gehakt 

Glutenvrije spaghetti met romige rode saus en vega gehakt 

In het glutenvrije #vriendenvanah pakket van afgelopen maand zat ook glutenvrije spaghetti. Nu heb ik in het verleden al veel glutenvrije pasta gegeten toen ik aan het testen was of mijn PDS klachten minder zouden worden als ik glutenvrij zou eten. Inmiddels weet ik dat het niet aan de gluten ligt bij mij maar aan de vezels dus kies ik voortaan voor volkoren pasta als ik pasta eet. Maar waar ik vroeger voordat ik het glutenvrije pad op ging nog zo’n grote pasta-eter was, zo weinig eet ik het nu nog.

Het was daarom wel weer eens tijd om het te maken en dus kwam deze glutenvrije spaghetti uit de kast!

IMG_20170425_185222_963

Ik koos voor een simpele rode saus omdat ik nog een aantal paprika’s had liggen die al wat begonnen te rimpelen. Ideaal dus om ze dan in een saus te verwerken!

En ook deze keer koos ik voor vegetarisch gehakt, maar uiteraard is deze ook te vervangen voor gewoon gehakt als je liever vlees eet. Bak het gehakt dan eerst even rul voordat je de paprika’s toevoegt.

Voor 3-4 personen heb je nodig:

 • 160 gram glutenvrije spaghetti
 • 200 gram vegetarisch kruimgehakt
 • 1 lente ui, in ringetjes
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • 3 paprika’s, ik gebruikte 1 rode en 2 oranje, in blokjes gesneden
 • 150 ml (soja) light kookroom
 • 3-4 eetlepels pomodoro kruiden, of Italiaanse kruiden
 • Peper en zout
 • 2 EL olie om in te bakken
 • Handje verse basilicumblaadjes, fijn gehakt

Zo maak je het:

Verwarm de olie in een wok of hapjespan en fruit hier in de lente ui. Breng in een andere pan water met een klein snufje zout aan de kook voor de spaghetti.

Voeg de paprika toe en bak al roerende een minuut of 3-4. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree

Title here

Content here
en de kruiden toe. Breng aan de kook en draai dan het vuur laag. Roer de kookroom er doorheen en voeg dan het gehakt toe. Breng opnieuw aan de kook. Doe dan een deksel op de pan laat het een minuut of 8-10 zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

Serveer de spaghetti met de saus en garneer met de verse basilicum.

Enjoy! 😀

Geef een reactie