Close
Snelle zomerse salade met aardbeien en vegetarische spekjes!

Snelle zomerse salade met aardbeien en vegetarische spekjes!

Zomers weer vraagt om zomerse salades! En deze snelle zomerse salade met aardbeien en vegetarische spekjes is een heerlijke combinatie van zoet en zout.

Met fruit in een salade sla je twee vliegen in één klap. Je krijgt namelijk een portie fruit én een portie groenten binnen in 1 maaltijd. En de zomerkoninkjes passen dan natuurlijk het beste in een zomerse salade!

En dat je deze snelle zomerse salade met aardbeien en vegetarische spekjes in een handomdraai gemaakt hebt is uiteraard mooi meegenomen! Het is dan ook bijna geen recept te noemen want het is niet meer dan wat ingrediënten bij elkaar in een bak gooien en klaar! En ik gooide hem dan ook in een bakkie die ik lekker mee nam naar het park. Gezond genieten in het zonnetje. Wie wil dat nu niet?

Voor 1 persoon heb je nodig:

  • 1 zakje gemengde sla van 150 gram
  • 4-5 middel grote aardbeien, in stukjes gesneden
  • Half pak gerookte speckjes van de Vegetarische Slager
  • 1/2 pakje feta zongedroogde tomaat van Apetina
  • 1,5 EL balsamico azijn
  • 1 EL olie

Zo maak je de snelle zomerse salade:

Bak de spekjes krokant in de olie.

Gooi de sla in een bakkie, verkruimel de feta erboven en verdeel de aardbeien en de gebakken speckjes erover. Schenk de balsamico azijn er pas over net voor je de salade gaat eten.

Enjoy! 😃

Ga jij deze snelle zomerse salade met aardbeien en vegetarische spekjes maken? Tag mij dan in je foto als je die deelt op Facebook en/of Instagram of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon. Ik vind het onwijs leuk om jouw creatie te zien!

Wil je meer fruitige salade inspiratie? Probeer dan ook eens deze salade met warme geitenkaas in spek, blauwe bessen en cashewnotenen vervang eventueel de geitenkaas in spek door geiten kaas en vegetarische spekjes. Of probeer deze veldsla salade met rivierkreeftjes, ei en druiven.

Liefs Manon radijs

Geef een reactie