Close
Vega Wellington met pompoen en zongedroogde tomaat

Vega Wellington met pompoen en zongedroogde tomaat

Vorig jaar wilde ik deze vega Wellington al maken alleen toen kwam het er niet van. Dit jaar kun je geen supermarkt magazine openslaan zonder een vegetarische Wellington versie tegen te komen. Maar goed, ik heb mijn eigen versie gemaakt en die is me toch lekker! En ik weet zeker dat als je vlees etende gasten hebt, ze het vlees niet zullen missen!

Zongedroogde tomaatjes zorgen namelijk voor een heerlijke ziltige smaak. Een die je aan gebakken spekjes doet denken. In combinatie met de licht zoete pompoen is dat echt verrukkelijk! De bietjes zorgen voor een mooi kleurcontrast en als je naar de vleesvariant, de Beef Wellington, kijkt dan heb je in het midden van het vlees ook een mooi rozig deel. Maar bietjes zijn dan toch veel lekkerder?! Ik vind van wel! De zachte geitenkaas maken dit smaken festijn helemaal af en zo geniet je van een heerlijk hoofdgerecht waar je eigenlijk niet eens meer iets bij hoeft te eten. Je krijgt ook meteen een goede portie veggies binnen dus wat wil je nog meer? Wil je er toch nog iets bij serveren? Kies dan voor bimi. Of bijvoorbeeld deze aardappel puree met bloemkool en rozemarijn.

vega Wellington met pompoen

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 600 gram pompoen blokjes
  • 2 kleine voorgekookte biologische bietjes, in kleine blokjes van 5 mm gesneden
  • 5 plakjes zachte geitenkaas
  • 6 zongedroogde tomaten, niet die op olie maar die je in een zakje koopt, ik gebruik deze van KoRo, fijn gesneden
  • 1/2 tl biologische groentebouillonpoeder
  • Gemalen zwarte peper
  • 1 biologisch ei, geklutst

Extra:

  • koekjes uitsteker in ster vorm

Zo maak je de vega Wellington:

Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een ovenplaat met bakpapier.

Zet een pan water op met de boullionpoeder. Kook de pompoen blokjes 8 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en pureer tot moes.

Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien prik in 4 plakjes wat in met een vrok en rol 4 andere plakjes een beetje uit tot ze net iets groter zijn. Steek uit de laatste 2 plakjes 8 sterren met een koekvormpje.

Verdeel per plakje bladerdeeg 1-2 eetlepels pompoenpuree en zorg dat de randen vrij blijven en dat de laag puree overal even hoog is. Verdeel de tomaatjes erover, dan de bieten blokjes en verkruimel dan de geitenkaas erover. Maak af met nog een laagje pompoenpuree en leg er een uitgerold plakje bladerdeeg overheen. Druk de randen rondom aan met een vork en leg er 2 bladerdeeg sterretjes bovenop. Bestrijk ze met ei en bak de vega Wellington 20-25 minuten in de oven.

** Deze vega Wellington kun je een dag van te voren al maken, dan hoef je ze op de dag zelf slechts een paar minuten op te warmen in de oven.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze vega Wellington maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Vega Wellington met pompoen en zongedroogde tomaat

Geef een reactie