Close
Aardappel bloemkool puree met rozemarijn

Aardappel bloemkool puree met rozemarijn

Wil je niet rollend door het leven gaan na de kerst dan is het verstandig om voldoende groenten te eten tijdens je kerstdiner. Groenten zorgen voor extra vezels en daardoor ben je eerder verzadigd waardoor je weer minder snel naar ongezonde kerst lekkernijen grijpt. Ik heb een lekkere manier voor je om ongemerkt extra groenten toe te voegen aan je kerstdiner. Namelijk door deze aardappel bloemkool puree met rozemarijn op tafel te zetten!

De smaak is niet zo verschillend van gewone aardappelpuree alleen krijg je nu ongemerkt een extra portie groenten binnen! Super handig ook als je kinderen hebt die mee eten en niet zo graag groenten eten. Met deze aardappel bloemkool puree met rozemarijn krijgen ze dan toch hun portie groenten binnen zonder ongezellige discussies aan de kersttafel.

 aardappel bloemkool puree met rozemarijn2

Ook handig is dat je deze aardappel bloemkool puree met rozemarijn gemakkelijk de avond van te voren al kunt maken. Zo hoef je hem op de dag zelf alleen nog even op te warmen. Doe dit dan in de oven, dan tot je een krokant korstje aan de bovenkant krijgt. Dit maakt de aardappel bloemkool puree met rozemarijn extra lekker!

Voor 4-6 personen heb je nodig:

  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • zwarte peper
  • 200 ml soja kookroom light van Alpro
  • verse peterselie, fijn gehakt

Zo maak je de aardappel bloemkool puree met rozemarijn:

Doe de aardappelen met de bloemkoolroosjes, bouillon en rozemarijn in een pan en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en kook 20 minuten tot de aardappelen zacht zijn. Haal dan de pan van het vuur en haal het takje rozemarijn eruit. Giet de aardappelen en bloemkool af en voeg de helft van de kookroom toe. Stamp alles goed fijn en voeg beetje bij beetje de rest van de room toe terwijl je verder stampt tot een smeuïge puree.

Voeg peper toe naar smaak en garneer met de fijngehakte peterselie. Houd de peterselie apart als je de puree een dag van te voren maakt en garneer de puree er pas mee als je de puree op tafel zet.

Enjoy! 😀

Ga jij deze aardappel bloemkool puree met rozemarijn maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

aardappel bloemkool puree met rozemarijn3

Geef een reactie