Close
Kruidige rode kool met sinaasappel en tijm

Kruidige rode kool met sinaasappel en tijm

Ook al krijg je meer dan genoeg groenten binnen met mijn vega(n) kerstdiner een kleurrijk bijgerecht als deze kan gewoon niet ontbreken! Want zeg nou zelf, deze kruidige rode kool met sinaasappel en tijm spat toch gewoon van je beeldscherm af?

De koekkruiden kwamen al eerder voorbij bij in het voorgerecht, de kruidige pastinaaksoep met vega balletjes, en daarom vond ik het wel lekker om ze nog eens langs te laten komen tijdens dit vega(n) kerstdiner.

Je kunt deze kruidige rode kool met sinaasappel en tijm verder zo zoet maken als je zelf wilt. Gebruik dan het liefst wel stevia suiker als je het suikervrij wilt houden of kies voor ahornsiroop in plaats van gewone kristalsuiker. Maar je kunt de zoetstof ook geheel achterwege laten. Het is maar net waar je zelf van houd. Proef hem daarom eerst even zonder zoetstof en bepaal dan voor jezelf of je iets wilt toevoegen om hem zoeter te maken. Persoonlijk vind ik hem zoeter lekkerder, ook vind ik hem zoeter beter passen bij de rest van het gerechten uit dit vega(n) kerstdiner. Maar omdat smaken verschillen laat ik het geheel up to you!

kruidige rode kool met sinaasappel en tijm2Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 zakken gesneden rode kool √° 350 gram
  • 2 rode uien, in halve ringen gesneden
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 3 tl koekkruiden
  • 2-3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 2 EL olijfolie
[bol_bestsellers limit=”3″ block_id=”bol_5a1bfa33d1454_bestsellers” cat_id=”11868″ name=”rode kool” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zo maak je de kruidige rode kool met sinaasappel en tijm:

Verhit de olie in een wok en bak de uien 2 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de rode kool toe en bak 5-6 minuten mee. Schenk de sinaasappelsap erbij en voeg de koekkruiden toe. Smoor de rode kool op een laag vuurtje 4-5 minuten. Proef de rode kool en voeg nu eventueel naar smaak een zoetstof toe.

Breng de rode kool verder op smaak met wat peper en de tijmblaadjes.

Merry Christmas! ūüėÄ

Ga jij deze kruidige rode kool met sinaasappel en tijm maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Geef een reactie