Close
Healthy pleasures! 

Healthy pleasures! 

Ik start een nieuwe rubriek! Namelijk de rubriek: Healthy pleasures!

Guilty pleasures hebben we allemaal natuurlijk maar dat je van gezonde dingen net zo kunt genieten als van de ongezonde dingen wil ik graag met deze rubriek gaan benadrukken. Mocht je er namelijk nog niet van overtuigd zijn dat gezond eten net zo lekker kan zijn als een ongezonde hap, dan moet je deze rubriek echt in de gaten gaan houden! 😀

En….. de bedoeling is dat jullie je healthy pleasures hier gaan delen!

Dus heb jij nu een healthy pleasure recept wat je graag hier wilt delen, één waarvoor ze je ’s nachts wakker mogen maken? Stuur me dan een mailtje op healthyfoodie_manon@outlook.com en dan stuur ik je alle ins en outs voor de rubriek! 😀 En wie weet zien we dan jouw ultieme healthy pleasure binnenkort hier op de site!

Ik trap de eerste healthy pleasures zelf af met mijn ultieme healthy pleasure, bananenijs! Ook wel ontbijtijs zoals ik het noem omdat ik dit het liefst als ontbijt eet. En hier mag je me dan ook serieus voor wakker maken! Mijn favoriet is natúúrlijk mooi roze en dat afgetopt met homemade granola….. HEAVEN!!!

Dus toen de afgelopen week de eerste zonnestralen weer tevoorschijn kwamen stond dit ontbijtje dan ook gelijk weer op het menu! Maar, je kunt dit natuurlijk ook als fancy dessert serveren. 😉

Wat heb je nodig voor 1 portie bananenijs?

  • 1 bevroren banaan, in stukken minimaal 3 uur ingevroren of een nachtje
  • 2 handjes bevroren frambozen
  • 1 handje bevroren bosbessen
  • Rijstmelk of andere (plantaardige) melk, een paar flinke scheuten
  • Granola

Zo maak je het:

Doe het bevroren fruit met een paar flinke scheuten melk in een krachtige blender en mix tot een gladde ijsmassa. Het kan zijn dat je tussendoor een scheutje extra melk moet toevoegen.

Schep het ijs in een schaaltje of groot glas en top af met wat granola.

Enjoy! 😃🍨

En hier nog een collage van een paar van mijn ontbijtijsjes van vorig jaar. Voor wat extra bananenijs inspiratie! 😉

Geef een reactie