Close

Chocolate chip en pecan muffins!

Laatst kon ik een heel bananenbrood weggooien omdat het mislukt was deze zonder ei te maken. Ik had iets te veel azijn als ei-vervanger gebruikt waardoor het niet te eten was! 😅 Voor poging 2 wilde ik dan ook wat minder ingrediënten gebruiken want weer een heel brood weggooien vind ik toch wel erg zonde. Deze chocolate chip en pecan muffins zijn het resultaat en deze had ik gerust meer kunnen maken want ze zijn erg goed gelukt! 😃

Ik besloot ook een andere ei-vervanger te gebruiken deze keer en koos voor appelmoes. Met appelmoes kan het niet mis gaan dacht ik én het zorgt gelijk voor een lekker zoetje. Om ze nog wat extra zoet te maken gebruikte ik nog wat stevia suiker van Green Sugar. Dit is een nieuw merk wat ik onlangs ontving om te testen. Deze stevia suiker is net zo zoet als echte suiker maar dan zonder de calorieën en helemaal natuurlijk.

Voor 5 muffins heb je nodig:

  • 1 rijpe banaan, hoe rijper hoe beter
  • 1 kuipje appelmoes á 100 gram zonder toegevoegd suiker
  • 100 gram volkoren (spelt) meel
  • 100 ml ongezoete sojamelk of andere (plantaardige) melk
  • 2 EL stevia suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2-3 EL cacaonibs
  • 2 handjes pecan noten, grof gehakt + 5 heleZo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten behalve de cacaonibs en pecan noten in een blender of keukenmachine en mix tot een glad beslag. Roer er de cacaonibs en stukjes pecan noten door en verdeel het beslag over 5 muffinvormpjes. Leg op elke muffin een hele pecannoot. 

Bak de muffins 35-40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of ze gaar zijn en laat ze volledig afkoelen voordat je ze gaat eten.

Enjoy! 😃

Ga jij deze chocolate chip en pecan muffins maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Geef een reactie